Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Συγκέντρωση την Πέμπτη 23 Νοέμβρη ενάντια στην υποβάθμιση της Υγείας



Από παλαιότερη κινητοποίησηΑπό παλαιότερη κινητοποίηση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 23 Νοέμβρη, στις 9 π.μ., στο κτίριο του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) επί της οδού Παύλου Μελά. Η κινητοποίηση αυτή, αλλά και οι άλλες που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, θα αποτελέσει βροντερή απάντηση πως «φτάνει πια, δεν πάει άλλο με την υποβάθμιση των παροχών Υγείας» όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές. 

Παράλληλα, τονίζουν πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί την ίδια πολιτική που εφάρμοζαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιμετωπίζοντας την υγεία σαν "κόστος" και "εμπόρευμα". 
Με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού του 2018 γίνονται τεράστιες περικοπές στην πρόνοια και στην υγεία μειώνοντας έτσι τη χρηματοδότηση στα κρατικά νοσοκομεία, στο Κέντρο Υγείας, αλλά και στον ΕΟΠΥΥ. Δεν αντιμετωπίζει καθόλου τις τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται στην έλλειψη προσωπικού στα φάρμακα και στα αναλώσιμα καθιστώντας τις Πρωτοβάθμιες Φροντίδες Υγείας βαριά ασθενείς».

Η οργάνωση και η πάλη, σύμφωνα με τα Συνταξιουχικά Σωματεία, είναι μονόδρομος και δεν χωρά καμιά επανάπαυση. «Θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, στο Κέντρο Υγείας αλλά και στον ΕΟΠΥΥ σ’ αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα θα κτίσουμε το μέτωπο αγώνα με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική».

Σήμερα, όπως υπογραμμίζουν, «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, πλούτος, επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό ώστε ο λαός μας να απολαμβάνει υψηλές παροχές στην Υγεία και στην Πρόνοια αρκεί να γίνει υπόθεση όλων μας».

Συγκεκριμένα, «παλεύουμε και διεκδικούμε:
  1. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλο το λαό.
Ενιαίο σύγχρονο, αποκλειστικό κρατικό και δωρεάν σύστημα Υγείας χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δομές Υγείας και Πρόνοιας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου