Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SELECTA HELLAS (ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ & ΣΙΑ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SELECTA HELLAS
(ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ & ΣΙΑ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Σήμερα 14/12/2017 στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας, στα θερμοκήπια της Selecta η αστυνομία κατ’ εντολή της εργοδοσίας έσπασε την απεργία των εργαζομένων. Αυτό έγινε παρουσία των σωματείων που συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη Selecta για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τη στιγμή που η εργοδοσία με μπράβους, εκβιασμούς και άσκηση βίας αδυνατούσε να σπάσει την απεργία, η συμβολή της αστυνομίας υπέρ της εργοδοσίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Η Κυβέρνηση όταν αδυνατεί να περάσει με νόμο τον περιορισμό της απεργίας χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να διαφυλάξει τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς για να περάσουν για ακόμη μία φορά τα αντεργατικά μέτρα που επιτάσσει η 3η αξιολόγηση. Όπου την κοροϊδία της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν την τρώνε οι εργαζόμενοι, την επιβάλλουν με κάθε τρόπο. Το μόνο που τους φοβίζει είναι η οργάνωσή μας και καλά κάνει και τους φοβίζει.

Χαρακτηριστική ήταν επίσης η στάση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπου σε καταγγελία των σωματείων για ακόμη μία φορά, όχι μόνο δεν πήρε θέση, αλλά δήλωσε την άρνησή του να έρθει στον χώρο δουλειάς για να ελέγξει τις καταγγελίες που έγιναν.

Οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον πείρα ότι ενωμένοι και με αγώνα, όχι μόνο δεν φοβόμαστε, αλλά δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να σταματήσουμε τις επιθέσεις της εργοδοσίας και να πάρουμε πίσω όσα μας έχουνε κλέψει.

Δηλώνουμε ότι δεν κάνουμε πίσω από τις διεκδικήσεις μας:
·        Να επιστρέψουν στη δουλειά τους όλοι οι διωκόμενοι εργαζόμενοι
·        Υπογραφή άμεσα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας14/12/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου