Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

Αγωνιστικά και εορταστικά περνάμε στην αντεπίθεση
Αγωνιστική κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών  Οργανώσεων Θεσσαλονίκης έξω από το ΙΚΑ στην Αριστοτέλους (βίντεο-φωτο)
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με την ανάρτηση ενός γιγαντοπανό στο κτίριο του ΙΚΑ που ανέγραφε το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις - Περνάμε στην αντεπίθεση - Ολοι στον αγώνα!». ΚΑΙ..Στο πνεύμα των γιορτών,ευχόμαστε   Χρόνια Πολλά, προσφέροντας κρασί και εδέσματα.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Γιώργος Κουτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και μίλησε ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος διάβασε και το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Οι συνταξιούχοι απαιτούν:

Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας.
Άμεση καταβολή όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ και των μερισμάτων που χρονίζουν, επαναφορά του ΕΚΑΣ.

Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16.

Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.


Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Εξάλειψη της εμπορευματοποίησης με πολιτική πλήρους λειτουργίας όλων των βαθμίδων του τομέα Υγείας.

Κατάργηση των παρακρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Άμεση απόδοση σύνταξης στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που οφείλουν πάνω από 20.000 ευρώ, με την αναλογία των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει και απόδοση του παρακρατηθέντος ποσού για κοινωνικό τουρισμό, του νόμου 3863/10.

Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών - αντεργατικών νόμων και απόδοση σε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.

Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου