Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Επιλογές


Δεν είναι η πρώτη φορά που διάφοροι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την απόγνωση των συνταξιούχων για τις μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, απλώνουν δίχτυα, για να τους οδηγήσουν στις δικαστικές αίθουσες, με το αζημίωτο βέβαια για ορισμένα μεγαλοδικηγορικά γραφεία, για να βρούνε, λέει, εκεί το δίκιο τους. Γνωστή και παλιά η φάμπρικα της «δικομανίας», που θα «λύσει» δήθεν το πρόβλημα των συνταξιούχων, όπως και γενικά τα προβλήματα των εργαζομένων, στην οποία κατά κύριο λόγο πρωτοστατούν οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.


Ούτε είναι περίεργο ότι τα αστικά ΜΜΕ τούς έχουν πάρει εργολαβία και προβάλλουν τις προσφυγές τους στα δικαστήρια, τις οποίες με θράσος ονομάζουν «κινητοποιήσεις». Γνωρίζουν και αυτοί πόσο ανώδυνες είναι για το σύστημα τέτοιου είδους «δράσεις», που εκτός των άλλων αποκρύπτουν τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων, αλλά και το ταξικό περιεχόμενο της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Ούτε βέβαια προξενεί εντύπωση ότι τα ίδια αυτά «κανάλια», όταν δεν υποβαθμίζουν, «εξαφανίζουν» τις μεγάλες συγκεντρώσεις χιλιάδων συνταξιούχων που - παρεμπιπτόντως - γίνονται και αυτές τις μέρες από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας και προβάλλουν τα δίκαια αιτήματα για ανάκτηση των απωλειών των συνταξιούχων, σε συμπόρευση με τα ταξικά συνδικάτα, στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών...

Το σύστημα κάνει τις επιλογές και αυτό πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για τους συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου