Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΛΕΣΒΟΥ Κατήγγειλαν τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας



Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της τραγικής κατάστασης στην Υγεία εξέθεσαν στο διευθυντή της Μονάδας Υγείας (πρώην ΙΚΑ) Λέσβου αντιπροσωπεία των εξής συνταξιουχικών Σωματείων: Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου, Σωματείο Συνταξιούχων ΕΒΕ (πρώην ΤΕΒΕ), Ένωση Συνταξιούχων Νήσων Αιγαίου ΔΕΗ, Ένωση Συνταξιούχων ΕΛΤΑ Παραρτήματος Αιγαίου, Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Λέσβου.



Όπως σημείωσαν, υπάρχει τεράστια έλλειψη γιατρών ειδικοτήτων. Η μονάδα Υγείας λειτουργεί μόνο με 5-6 γιατρούς και αυτούς αποσπασμένους από το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, ενώ καλύπτει και την περίθαλψη των προσφύγων, με αποτέλεσμα να κλείνονται ραντεβού για δυο έως τέσσερις μήνες μετά.

Οι εξωτερικοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ αδυνατούν να εξυπηρετήσουν, ενώ και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υπάρχει σοβαρή έλλειψη γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και κλινικές να βρίσκονται στο στάδιο υπολειτουργίας και κλεισίματος. 

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

- Να γίνει πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού (γιατροί ειδικότητας), καθώς και νοσηλευτικού - παραϊατρικού προσωπικού.

- Να σταματήσει η υποβάθμιση και η εμπορευματοποίηση της Υγείας, με την παραπέρα μείωση των κρατικών και ασφαλιστικών δαπανών.

- Να σταματήσει το πετσόκομμα ακόμα και σ’ αυτές τις ήδη ανεπαρκείς παροχές της ΠΦΥ για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

- Να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων όλων των παθήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου