Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Οι συντάξεις μας θυσιάζονται στο βωμό της ανάπτυξης των επιχειρηματικών ομίλων



Φωτο αρχείουΦωτο αρχείου


«Απορρίπτουμε τη φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο, γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στον δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων του λαού», επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, καλώντας να βρεθούν «όλοι στο δρόμο του αγώνα με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση να προασπίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, το φόβο».

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ αναφέρει τα εξής:


«Διευρύνεται η ικανοποίηση παραγόντων της αγοράς και των λεγόμενων "κοινωνικών εταίρων" για την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε "ένα ελάχιστο επίπεδο κανονικότητας". Η ικανοποίηση αυτή συνοδεύεται και από τα μεγάλα συγχαρητήρια των ξένων εταίρων, όπως του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «για την ολοκλήρωση των δύο αξιολογήσεων και για το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται».

Και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τη συγκυβέρνησή του δεν κομπιάζουν να εκδηλώνουν την αποφασιστικότητά τους για την "επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος" και να προχωρήσει "σε αυτήν την κατεύθυνση". Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια -και μάλιστα με ...αιτήματα για επιτάχυνση- είναι οι λεγόμενοι "κοινωνικοί εταίροι", όπως ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΒΕΕ.
Η κυβέρνηση ευαγγελίζεται ότι το 2018 θα φανούν τα αποτελέσματα της ανάπτυξης, ενώ την ίδια στιγμή μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα του 3ου μνημονίου με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, την παραπέρα αφαίρεση του ΕΚΑΣ και των οικογενειακών επιδομάτων. Για την περίοδο 2016-2019 οι συνταξιούχοι θα χάσουν συνολικά περισσότερα από 6 δισ. ευρώ.

Και για να νομιμοποιήσει αυτήν τη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησής του στη συνείδηση του κόσμου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, "ανακάλυψε" από το βήμα της ΔΕΘ ότι υπάρχουν και χαμηλότερες, από τις ελληνικές συντάξεις σε άλλα κράτη της Ευρώπης! Αποσιώπησε δηλαδή ότι από το 2010 οι κυβερνήσεις -και οι συγκυβερνήσεις- που υπηρετούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέβαλαν στις συντάξεις συνολικά 26 περικοπές, για να φτάσουν σωρευτικά οι μειώσεις μέχρι και 55% (!) των συνολικών αποδοχών.

Με την εφαρμογή του των νόμων 4387/2016 του "ψαλιδοχέρη" υπουργού, Γ. Κατρούγκαλου και του 4427/2017 για το τέταρτο μνημόνιο, οι συντάξεις θα υποστούν νέα μείωση κατά 30% για να καταλήξουν τελικά σε Επιδόματα Πρόνοιας. Ένας σημερινός ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ, που πληρώνει τη μικρότερη εισφορά με 167 ευρώ το μήνα, μετά από 35 χρόνια θα παίρνει ανταποδοτική σύνταξη 198 ευρώ. Έτσι μαζί με την "εθνική σύνταξη" των 384 ευρώ -αν μείνει τόσο μέχρι τότε- θα έχει συνολικές συντάξιμες αποδοχές 582 ευρώ.

Στον ΟΑΕΕ υπάρχουν και περισσότεροι από 2.000 ηλικιωμένοι ΕΒΕ που δεν παίρνουν καμιά σύνταξη και στερούνται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω των χρεών προς το Ταμείο. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποσχέθηκε αντιμετώπιση του προβλήματος στη συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των οχτώ συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων στις 20/01/2017. Όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση για αυτούς που τους έχουν καταδικάσει στο περιθώριο χωρίς ούτε ένα ευρώ σύνταξη.

Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" για την Τρίτη Ηλικία, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας με τα τσακισμένα μεροκάματα και τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους, που παραδέρνουν ανάμεσα στα χρέη και τη "Δαμόκλειο σπάθη" των κατασχέσεων βιώνοντας τον καθημερινό εφιάλτη του λουκέτου.

Η ΠΟΣ-ΟΑΕΕ, με οδηγό τις αποφάσεις της ΣΕΑ, και μαζί με τους άλλους συνταξιούχους και όλα στρώματα που θίγονται από την αντιλαϊκή πολιτική, θα παλέψει:
  1. Για την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών, τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση καταβολή των συντάξεων -εφάπαξ- μερισμάτων, του ΕΚΑΣ, των δικαιωμάτων μας στην Υγεία και για ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Σε όλη μας τη ζωή τα πληρώσαμε και δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή.
  2. Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων. Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων και επιστροφή όλων των κλεμμένων από αυτά. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμία περικοπή.
  3. Απορρίπτουμε τη φιλολογία της κυβέρνησης περί ανάπτυξης και σταθερότητας ως διέξοδο, γιατί αυτά αποτελούν διέξοδο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που στο δικό τους βωμό θυσιάζονται οι συντάξεις μας και το σύνολο των δικαιωμάτων του λαού.
  4. Καταγγέλλουμε το απύθμενο θράσος της, ότι μας κάνει χάρη και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που θα μας κόψει πάνω στις πετσοκομμένες συντάξεις μας ακόμη το 18%.
  5. Δεν απαλλάσσουμε κανέναν. Ευθύνη έχουν τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και τα συνδικάτα του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλλιεργούν αυταπάτες ότι οι συνταξιούχοι θα λύσουν τα προβλήματά τους μέσα από τα δικαστήρια θησαυρίζοντας μεγαλοδικηγορικά γραφεία απαλλάσσοντας την κυβέρνηση.
Όλοι στο δρόμο του αγώνα με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση να προασπίσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας και των οικογενειών μας. Καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, τον εφησυχασμό, την απάθεια, την απογοήτευση, το φόβο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου