Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την 82η ΔΕΘ (ΦΩΤΟ VIDEO )

 «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας κι αντεπίθεση η επιλογή μας». Το σύνθημα αυτό διαδήλωσαν εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι που πήραν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και στην πορεία που ακολούθησε με τα πανό, τα συνθήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας (δείτε τη δήλωσή του).


Ανάμεσα στους διαδηλωτές ξεχωριστή ήταν η παρουσία εργαζομένων από χώρους δουλειάς που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχες απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, όπως οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον «Αρβανιτίδη», οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Δράμας, που δίνουν αγώνα ενάντια στις απολύσεις υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δουλειά.

Μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα διαδήλωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας την αναπλήρωση όλων των απωλειών στις συντάξεις και τα δικαιώματά τους. Δυναμικό «παρών» έωσαν επίσης οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και το πανό της που έγραφε «Με τη λαϊκή συμμαχία εργατών-αγροτών ανατρέπουμε την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-κυβερνήσεων».

«Σε θέση μάχης μαζί με το λαό», δήλωσαν και φοιτητές-σπουδαστές και μαθητές που διαδήλωσαν με τα πανό των Συλλόγων τους και των σχολείων τους. Τη δική τους παρουσία στην κινητοποίηση είχαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους έκανε ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Νιβορλής, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ. «Κάθε χρόνο τα μηνύματα που έρχονται από τους χώρους δουλειάς είναι όλο και χειρότερα», είπε και περιέγραψε τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι. Αναφέρθηκε στον πολύμηνο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για την ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων στο εργοστάσιο της «Coca - Cola» στη Θεσσαλονίκη.

Εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, η Ράνια Καπετανγιώργη τόνισε: «Ανάκαμψη, οικονομική κανονικότητα, ανάπτυξη, επενδύσεις, έξοδος στις αγορές είναι λέξεις που έχουν νόημα μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια. Όσο πιο βαρύγδουπες λέξεις, τόσο πιο αβάσταχτα μέτρα παίρνονται εις βάρος του λαού».

Αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους των αγροτών και κτηνοτρόφων που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απηύθυνε ο Ρίζος Μαρούδας. Συνοψίζοντας τα μέτρα που στραγγαλίζουν τους φτωχούς αγρότες, υπογράμμισε πως ο δρόμος που πρέπει να βαδίσει το αγροτικό κίνημα είναι αυτός του συντονισμού και κοινού βηματισμού με το εργατικό κίνημα, της κοινής πάλης απέναντι στον κοινό εχθρό.

Ακολούθησε πορεία, όπου το ΠΑΜΕ με ένα δρώμενο καυτηρίασε την ανάπτυξη που στήνει πλουσιοπάροχο γεύμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους και μοιράζει ψίχουλα στους εργαζόμενους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου