Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Συνεχίζουν την προετοιμασία των κινητοποιήσεων του ΙούνηΤις τρεις πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματίσει για τον Ιούνη προετοιμάζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων.

Υπενθυμίζεται, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας ετοιμάζονται να διαδηλώσουν:
  • Στις 13 Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου (συνταξιούχοι Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου).
  • Στις 15 Ιούνη, στην Αθήνα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (συνταξιούχοι Στερεάς Ελλάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Πελοποννήσου και Αττικής).
  • Στις 21 Ιούνη, στην Κρήτη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο.
Κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στη Μυτιλήνη στις 16 Ιούνη.
Το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ν. Ιωαννίνων καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Η μεταφορά θα είναι δωρεάν και η αναχώρηση θα γίνει στις 7 π.μ. από την Ακαδημία.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Την απόδοση στο ακέραιο κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, τις παροχές στη δημόσια Υγεία, την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Παλεύουν για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών και φορομπηχτικών νόμων, για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας διοργανώνονται την Πέμπτη 8 Ιούνη:
  • Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Καισαριανή από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και το παράρατημα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καισαριανής στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή. 
  • Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καλεί τα μέλη της σε ανοιχτή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων της ΣΕΑ, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Στη σύσκεψη θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης, και ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μανώλης Ραλλάκης.
  • Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου διοργανώνει Συνέλευση – Συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο για να οργανώσει την κάθοδο στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου