Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Συνεχίζουν τον αγώνα με μεγάλες κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη

 Τρεις μεγάλες πανελλαδικές πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις διοργανώνουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή.

Συγκεκριμένα στις 13 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου με τη συμμετοχή συνταξιουχικών οργανώσεων από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.


Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η Αθήνα όπου στις 15 Ιούνη στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην οποία θα συμμετάσχουν συνταξιούχοι από τη Στερεά, την Αιτωλοακαρνανία, την Πελοπόννησο και την Αττική.

Ακολουθεί η Κρήτη όπου στις 21 Ιούνη στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους να διοργανώσουν μαζικές συγκεντρώσεις σε όλους τους νομούς της χώρας για την προετοιμασία των τριών μεγάλων πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Στο κάλεσμα τους αναφέρουν:

«Συνταξιούχοι,  με την ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας του 4ου μνημονίου στη Βουλή από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, νομοθετήθηκαν οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ για αύξηση των κερδών των πολυεθνικών ομίλων, για συνεχή ληστεία της εργατικής τάξης, του λαού και των συνταξιούχων.

- Ψήφισαν τη μείωση των συντάξεων έως 18% από 1/1/2019.

- Μειώνουν από 1/1/2020 το αφορολόγητο στα 5.681 από 8.636 που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το χρόνο από τη φορολογία.

- Εφαρμόζει τον αυτόματο "κόφτη" σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις μας.

- Μειώσεις για την Υγεία από τον προϋπολογισμό 2017 και 2018.

- Περικοπή επιδομάτων αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, θέρμανσης από το 2017. Αυτά προστίθενται στις 12 προηγούμενες περικοπές των συντάξεων και φοροκλοπής.

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις, τα συνδικάτα της εργατικής τάξης όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες, με συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας και παραστάσεις στον πρωθυπουργό και στα υπουργεία. Απαιτήσαμε να μη φτάσει στη Βουλή αυτό το αντισυνταξιουχικό - αντιλαϊκό τερατούργημα.

Ξεσκεπάσαμε τις πραγματικές προθέσεις και την υποκρισία της κυβέρνησης. 

Αποδείξαμε στους συνταξιούχους ότι είναι ένας ακόμα υπηρέτης των συμφερόντων της ολιγαρχίας.

Ξεζουμίζει το λαό, αρπάζει τις συντάξεις για να τις παραχωρήσει σαν κίνητρο σε όλους εκείνους τους αποκαλούμενους επενδυτές που απομυζούν τον πλούτο του τόπου και ληστεύουν το λαό.
Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ούτε τον τελευταίο νόμο ούτε τους προηγούμενους που πετσοκόβουν τις συντάξεις μας, μας στέλνουν στον Καιάδα.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να τους ανατρέψουμε στην πράξη.
Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης. Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση, το φόβο.

Απορρίπτουμε τη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας. Τα λεγόμενα αντίμετρα αποτελούν το καρότο για το μαστίγιο του 4ου μνημονίου. Θα δοθούν εφόσον πιαστούν τα ματωμένα πλεονάσματα πάνω από 3,5% και μάλιστα η πλειοψηφία θα δίνεται στους κεφαλαιοκράτες, όπως η μείωση του συντελεστή φορολόγησης από το 29% στο 26%.

Τα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια κοροϊδεύουν, δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματά μας. Δεν θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει. Η Νέα Δημοκρατία που καταψηφίζει τα μέτρα τώρα στη Βουλή, θα τα εφαρμόσει όταν γίνει κυβέρνηση, δίνοντας έτσι διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο.

Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε τη μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα που έρχεται, τη νέα θανατηφόρα συμφωνία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα σε αποφασιστική - αδιάκοπη μαζική δράση να προασπίσουμε τη ζωή των παιδιών μας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές.

Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη Δημόσια Υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και  καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.
Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού αγώνα με τα παιδιά μας, με το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει. 

Θα νικήσουμε δυναμώνοντας την οργάνωσή μας, την πάλη μας, τους αγώνες, τη μαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών, για να ζήσουμε καλύτερα με τον πλούτο που παράγουμε. 

Δίνουμε τη μάχη οργανωμένοι στα σωματεία μας. Πιο δυνατά στους αγώνες. Δεν σκύβουμε το κεφάλι».
2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου