Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

 

Όλοι στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη - Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

 Με τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη στις 5 μ.μ. και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου που θα ακολουθήσει, συνεχίζεται μαχητικά και αποφασιστικά ο αγώνας για τα συνταξιουχικά δικαιώματα. Αυτό τόνισαν οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΤΑΕ-ΟΑΕΕ - ΝΑΤ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 13 Δεκέμβρη στην αίθουσα του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ.

 

Η εισήγηση του Δήμου Κουμπούρη

 

Στα Προπύλαια την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη δίνεται ο αγώνας για τα συνταξιουχικά δικαιώματα, τόνισε εισηγητικά ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή. Μαχητικά και αγωνιστικά οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, απορρίπτοντας τα ψίχουλα που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός και διεκδικώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί. Πρόσθεσε πως όλα είναι έτοιμα για τη συγκέντρωση της Πέμπτης και η συμμετοχή των συνταξιούχων αναμένεται ιδιαίτερα μαζική.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, οι συνταξιούχοι διεκδικούν άμεσα και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων να καταβληθεί η 13η και 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Η κατώτερη σύνταξη να ανέλθει στα 600 ευρώ. Να μην πληρώνουν οι συνταξιούχοι για φάρμακα, γιατρούς και νοσοκομεία. Επαναφορά του ΕΚΑΣ για όλους. Καμιά περικοπή σε συντάξεις χηρείας και αναπηρίας. 

Απόδοση μερίσματος και εφάπαξ σε όσους τα δικαιούνται. Ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ κλπ. 

Η τοποθέτηση του Παναγιώτη Βαβουγιού

«Όλοι οι συνταξιούχοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι», σημείωσε στην παρέμβασή του ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου και κατήγγειλε ότι τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψουν τον ακρωτηριασμό που υπέστησαν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις, τα εφάπαξ, τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου, το ξεζούμισμά τους από τη ληστρική φορολογία.Η τοποθέτηση του Τάσου Γεωργιάδη

 

Να δώσουν μαζικά το «παρών» στο συλλαλητήριο κάλεσε τους συνταξιούχους όλης της Αθήνας, αλλά και της επαρχίας ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων των ΕΛΤΑ και απαίτησε την αποκατάσταση της περιουσίας των Ταμείων από τη ζημιά που υπέστησαν με το «κούρεμα», με την «ανακεφαλοποίηση» όλων των ασφαλιστικών ταμείων. 

Η τοποθέτηση του Παντελή Τάτση

 

Τη μεγάλη αγανάκτηση των συνταξιούχων αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ μετέφερε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, από τους «πρώην νοικοκυραίους», όπως σκωπτικά είπε. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, ανέφερε πως «βρισκόμαστε στην περίοδο του "έντιμου συμβιβασμού" και του "νερωμένου κρασιού", τοποθετήσεις που σημαίνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Μέτρα που θα αφορούν παλιούς και νέους συνταξιούχους», καθώς όπως υπογράμμισε με το νόμο 4387/2016 η νέα σύνταξη ενός ασφαλισμένου με 35ετία μειώνεται από τα 1.615 ευρώ μεικτά στα 890 ευρώ μεικτά! Και σε αυτά τα επίπεδα θα διαμορφωθούν και οι παλιές συντάξεις όταν ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου