Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις σε Πάτρα και Καλαμάτα


 
 
Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση και η πορεία των συνταξιούχων από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου που έγινε το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτώβρη στην Πάτρα.

Συνταξιούχοι από την Αχαΐα, τον Πύργο, το Λουτράκι, το Αίγιο κλπ. ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της περιοχής και συγκεντρώθηκαν το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, η οποία γέμισε, με αποτέλεσμα πολλοί συνταξιούχοι να παραμείνουν έξω από την αίθουσα παρακολουθώντας τις ομιλίες.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησαν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Λέανδρος Μάκας, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ενώ εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Πάτρας χαιρέτισε και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της δημοτικής αρχής στα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα των συνταξιούχων. 

Αμέσως μετά ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους συνταξιούχους να καταδικάζουν με τα συνθήματά τους την επίθεση που δέχτηκαν τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα με γκλομπς και χημικά, διατρανώνοντας ότι δεν πτοούνται, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν τις παλιές και νέες μειώσεις στις συντάξεις τους.




1 / 2

Στην Καλαμάτα
 

1 / 1
Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 5 Οκτώβρη οι συνταξιούχοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων Μεσσηνίας.  Στο κεντρικό πανό αναγραφόταν «Χημικά - ΜΑΤ δεν μας φοβίζουν. Αγώνας για να ζήσουμε. Φέρτε πίσω τις κλεμμένες συντάξεις μας».
Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία 23ης Μαρτίου μίλησε ο Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Σε Κρήτη και Ήπειρο την Πέμπτη η σκυτάλη
 

1 / 1
Η σκυτάλη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων περνά την Πέμπτη 6 Οκτώβρη στην Κρήτη και στην Ήπειρο.
Συγκεκριμένα:
  • Στο Ηράκλειο, για όλη την Κρήτη, την Πέμπτη 6 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Στην Άρτα, για τους συνταξιούχους της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, την Πέμπτη 6 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
Επίσης τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις στις εξής πόλεις:
  • Στη Λάρισα, για την περιοχή της Θεσσαλίας, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Στη Λαμία, για τη Στερεά Ελλάδα, την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Πάρκου.
  • Στη Θεσσαλονίκη, για τους συνταξιούχους της Μακεδονίας, την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου.
Στην Κομοτηνή, την Πέμπτη 13 Οκτώβρη για τους συνταξιούχους της   Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.                                                                   
 
902gr                                                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου