Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

«Ο αγώνας μας δεν σταματά προ τετελεσμένων γεγονότων»


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Μαζική διαμαρτυρία σήμερα για τη σφαγή στις επικουρικές

Στις 11.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Από παλιότερη διαμαρτυρία των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Εργασίας
Από παλιότερη διαμαρτυρία των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Εργασίας
Με «παράσταση οργής και αγανάκτησης»,σήμερα, στις11.30 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας, απαντούν οιΣυνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ στη σφαγή των επικουρικών συντάξεων και συνολικά στην επίθεση της κυβέρνησης που δυναμώνει.
Οπως αναφέρουν, η κυβέρνηση αρπάζει τα χρήματα που έχουν πληρώσει με τις εισφορές και τον ιδρώτα τους μια ζωή, για να έχουν αξιοπρεπή γεράματα. «Ο αγώνας μας δεν σταματά προ τετελεσμένων γεγονότων», διαμηνύουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις και αναγγέλλουν ότι οι κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αντιασφαλιστική νομοθεσία θα έχουν διάρκεια και συνέχεια.
Υπενθυμίζεται ότι από τις νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, που επιβλήθηκαν σε δύο φάσεις (Αύγουστο και Σεπτέμβρη), ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων, στους οποίους έγιναν μειώσεις, εκτιμάται στα 240.000 άτομα, που αντιστοιχούν περίπου στο 20% των συνταξιούχων του ΕΤΕΑ (1,236 εκατ. συνταξιούχοι).

Αν και το ΕΤΕΑ κάνει λόγο για μεσοσταθμικές μειώσεις της τάξης του 10%, η αλήθεια είναι ότι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι βρήκαν τις συντάξεις πετσοκομμένες πάνω και από 30%. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι στους μισούς από τους συνταξιούχους που υπέστησαν μειώσεις, το ποσό που αφαιρέθηκε πλησιάζει ή ξεπερνά τα 100 ευρώ, όταν μάλιστα μιλάμε για επικουρικές συντάξεις που δεν υπερβαίνουν τα 200 ευρώ!
Με την καταβολή της σύνταξης του Οκτώβρη, αναμένεται να «αναπροσαρμοστούν» οι συντάξεις και σε ορισμένα ακόμα Ταμεία, που έχουν πλέον ενταχθεί στο ΕΤΕΑ, ανεβάζοντας κι άλλο - όπως αναμένεται - τον αριθμό των συνταξιούχων στους οποίους θα επιβληθεί το νέο χαράτσι. Επιπλέον, στο τρίμηνο Οκτώβρη - Δεκέμβρη θα γίνει και η παρακράτηση (με βάση τα νέα μειωμένα ποσά που προέκυψαν) των αναδρομικών από τον Ιούνη, που ισχύουν οι νέες περικοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου