Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

H ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ


Καλεί τους συνταξιούχους στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 4 Ιούλη

Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέριΚάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 4 Ιούλη στις 12 το μεσημέρι απευθύνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών.
Η κλαδική συνταξιουχική ομοσπονδία στην ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρει:
«Περίπου 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πήγαν να πληρωθούν τη σύνταξη του Ιουλίου, βλέποντας τις πενιχρές συντάξεις μειωμένες από 30 έως 230 ευρώ λόγω της εφαρμογής του ν. 4387/2016 για τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019.
Με τα νέα κριτήρια κανείς με πάνω από 664 ευρώ μεικτή σύνταξη δεν θα παίρνει ΕΚΑΣ, ενώ πριν ήταν στα 776 ευρώ.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους που είδαν τις συντάξεις μειωμένες λόγω της αύξησης της εφορίας καθώς και αυτές που θα δουν τον επόμενο μήνα από τις περικοπές στις επικουρικές, οι οποίες μετατέθηκαν στις αρχές κάθε μήνα και μετρούν 11 τον αριθμό για το 2016.
Οι συνταξιούχοι να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να μην πιστεύουν στις υποσχέσεις των διάφορων καλοθελητών της κυβέρνησης ότι κάτι μπορεί να γίνει που ενώ το ψήφισαν τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου