Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Κυβερνηση: Μοιράζει ... σανό στους συνταξιούχουςΣύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η κυβέρνηση έχει έτοιμη την εγκύκλιο για τον τρόπο που θα διαχειριστεί το στόχο για σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019. 

Θυμίζουμε ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε προκύψει το σενάριο να μην κοπεί εξολοκλήρου το ΕΚΑΣ από την κατηγορία των δικαιούχων που έπαιρνε σειρά το 2017, αλλά να μειωθεί σε όλους τους εναπομείναντες δικαιούχους και να καταργηθεί οριστικά το 2019. Ετσι κι αλλιώς, όμως, η δαπάνη για το ΕΚΑΣ θα ακολουθούσε τα συμφωνημένα με το μνημόνιο. 


Ετσι, όπως αποκαλύφτηκε χτες (και δεν διαψεύστηκε...), η κυβέρνηση προωθεί το σενάριο της μείωσης του ΕΚΑΣ για όλους και από τη σχετική εγκύκλιο προκύπτει ότι η μείωση αυτή θα είναι ακριβώς στο μισό! Δηλαδή, η κατηγορία που παίρνει σήμερα 230 ευρώ θα πάει στα 115, τα 172,5 ευρώ ΕΚΑΣ θα γίνουν 86,3 για την επόμενη κατηγορία, τα 115 ευρώ θα πέσουν στα 57,5 για τους επόμενους και για την τελευταία κατηγορία συνταξιούχων τα 57,5 ευρώ θα γίνουν 28,8. Τι πετυχαίνει με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση; Να μετριάσει τις αντιδράσεις και να παρουσιάσει ότι βρήκε τον τρόπο να περιορίσει τις επώδυνες συνέπειες από την προβλεπόμενη κατάργηση του ΕΚΑΣ. 

Μεταθέτει, δηλαδή, το οριστικό του κόψιμο στο 2019 για όλους και στο ενδιάμεσο τους πετάει ένα φιλοδώρημα, νομίζοντας ότι έτσι θα καταφέρει να τους κοροϊδέψει. 

Στις 15 Δεκέμβρη, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην Αθήνα, θα το καταλάβει καλά ότι οι συνταξιούχοι δεν τρώνε σανό. Οπως το έχουν αποδείξει άλλωστε και μέχρι τώρα, με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου