Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Μετά το «καρότο» δηλαδή τη δήθεν 13η «σύνταξη» ήρθε το «μαστίγιο».






ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ.52 29 442 - ΦΑΞ.52 29 907
         

Αθήνα 28/12/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας την τακτική του «μαστιγίου και καρότου» συνεχίζει να λεηλατεί τους συνταξιούχους και το λαό. 

       Μετά το «καρότο» δηλαδή τη δήθεν 13η «σύνταξη» ήρθε το «μαστίγιο». Περικοπή του ΕΚΑΣ κατά 50% και επιστολή της κυβέρνησης προς τους λεγόμενους θεσμούς που δίνει όρκους πίστης και διαρκή αφοσίωση στις δεσμεύσεις του μνημονίου που συνυπέγραψε με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου στέλνοντας τον φτωχοποιημένο λαό στα τάρταρα της εξαθλίωσης.   

       Ακόμα δεν στέγνωσε το μελάνι των υπογραφών για το επίδομα εφάπαξ μόνο για το 2016 και έσπευσαν σαν μετανοούσες Μαγδαληνές να διαβεβαιώσουν τους πάντες ότι «ήμαρτον δεν θα το ξανακάνουμε» και συγχωρέστε μας. 

       Αυτή είναι η κατάντια της πολιτικής τους της κατά τ’ άλλα …υπερήφανης. Ποιος τώρα παίζει τον ζουρνά και ποιος χορεύει ο καθένας μπορεί να το καταλάβει. 


       Εκτός από τα παραπάνω υπόσχεται ότι οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον έκτακτο δημοσιονομικό μηχανισμό δηλ. τον γνωστό κόφτη, πέραν των άλλων και για τις συντάξεις μας, Κύριες και Επικουρικές αλλά και με τον επανυπολογισμό και την προσωπική διαφορά που θα δημιουργηθεί. Το τι περιμένει λοιπόν τις συντάξιμες αποδοχές μας και σε ότι παροχές έχουν απομείνει είναι ορατό από τώρα: Νέες περικοπές στις συντάξεις μας, αφαίρεση του ΕΚΑΣ, αλλά συνέχιση των περικοπών, μετά το 2018, στο όνομα των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων.  

       Δεν μας κάνει καμία εντύπωση πάντως η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια σειρά μέτρα που συμφώνησε όταν ψήφιζε το 3ο μνημόνιο. Όλοι αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι από τα πόστα που προσκυνούν τους επιχειρηματικούς, τραπεζικούς, εφοπλιστικούς ομίλους κ.α. είναι περαστικοί και ότι μόνο ο λαός είναι σταθερά και αγωνιστικά παρόν ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική. 

       Καλούμε τους συνταξιούχους έχοντας παρακαταθήκη τους αγώνες τους που έκαναν όλο αυτό το διάστημα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές να βρίσκονται σε επιφυλακή, να οργανωθούν στα Σωματεία τους, να ενισχύσουν αγωνιστικά ακόμα περισσότερο τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και τις Ομοσπονδίες τους εν όψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζονται. Οι αγώνες μας και η πανελλαδική μας συγκέντρωση είναι ένα τρανό παράδειγμα για το πώς θα πορευτούμε.

Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουμε το κεφάλι και διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου