Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Σέρρες : Σε κινητοποίηση καλεί τους συνταξιούχους το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ

Το Σωματείο συνταξιούχων  ΙΚΑ Σερρών, καλείς τους συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, στις 10.30 το πρωί.

Στο μεταξύ σε ψήφισμα που εξέδωσε το Σωματείο κατά την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Νοεμβρίου, επισημαίνεται πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιτέθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στα κατεκτημένα,  με αγώνες και θυσίες, δικαιώματα μας. Η περικοπή των συντάξεων, η δυσβάστακτη φορολογία και η  κατάργηση μιας σειράς δικαιωμάτων μας, είναι τα μόνιμα εργαλεία για την τόνωση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων.


Η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επιταχύνει και διευρύνει  την φτωχοποίηση του εργαζόμενου λαού και αποτελεί  βασικό εργαλείο για την παραπέρα μείωση μισθών  συντάξεων, κατάργηση μιας σειράς κατακτήσεων και δικαιωμάτων, καταστροφής των εργασιακών σχέσεων.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν, την απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών συντάξεων και το ΕΚΑ, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4387/2015 που αλλάξει τον χαρακτήρα της ασφάλισης.

{--->}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου