Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Κάλεσμα στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη


Να μη λείψει κανείς από το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των συνταξιούχων που θα γίνει στις 15 Δεκέμβρη στις 5 το απόγευμα, στην Αθήνα στα Προπύλαια και στην πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου καλούν ο Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ).
«Ξεσηκωμός, οργάνωση, αγώνας, να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας, ότι με θυσίες και αγώνα μιας ζωής πληρώσαμε. Να προασπίσουμε το δικαίωμα μας στη ζωή ανατρέποντας με την πάλη μας τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές που μας τσακίζουν», τονίζουν στο κάλεσμά τους οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
Ολόκληρο το κάλεσμα είναι το εξής:

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με γενικό πανελλαδικό ξεσηκωμό, με αποφασιστική, αδιάκοπη δράση, οργάνωση και πάλη. Όλοι και όλες στον αγώνα καμιά ανοχή στα αντιασφαλιστικά - αντεργατικά μέτρα τις κυβέρνησης. Όχι στον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση. 

Οργάνωση, μαζικός ξεσηκωμός παντού.


Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, χωρίς σταματημό, χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό συνεχίζει να τσακίζει τις συντάξεις, να καταστρέφει τη ζωή που με δουλειά δεκαετιών χτίσαμε, καθώς και με νέες περικοπές στις συντάξεις των καινούργιων συνταξιούχων μέχρι και 25%. 

Διαλύει το δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και περίθαλψης, παροχής υπηρεσιών, εμπορευματοποιεί την Υγεία, καταργεί το σύστημα κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων. Καταργεί για τα παιδιά μας, τις συλλογικές συμβάσεις και τα ωράρια εργασίας, το δικαίωμα στην απεργία, απελευθερώνει τις απολύσεις.
Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα που διαχειρίζονται αυτές τις πολιτικές, που είτε ψήφισαν είτε αποδέχτηκαν την εφαρμογή των τριών μνημονίων κι ενώ δήθεν καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τα σε βάρος μας μέτρα, κάνουν καθαρό, πως δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματά μας, αντίθετα θα κινηθούν στις ίδιες ράγες της εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών.

Το κίνημα των συνταξιούχων από τον αγώνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει. 

Δεν θα υποταχθεί, δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. Για εμάς τίποτα δεν τελείωσε, τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο. Δεν νομιμοποιούμε στην συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί, δεν θα κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, με πρώτο αυτό της άμεσης απόδοσης των συντάξεών μας όπως είχαν διαμορφωθεί όταν συνταξιοδοτηθήκαμε, των 13ης και 14ης σύνταξης.

Απαιτούμε την παροχή δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών σε έμψυχο υλικό, την απαγόρευση της δράσης του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της Υγείας - περίθαλψης. 

Την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων, την άμεση ανακεφαλαιοποίση όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι αγώνες μας είναι κοινοί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών που υπαγορεύονται από τους επιχειρηματικούς ομίλους και την ΕΕ.

Τώρα πιο μαζικά, μαχητικά, δυναμικά στο αγώνα όλοι μαζί.
Δεν διαπραγματευόμαστε ψίχουλα. Ζητάμε πίσω τώρα ότι μας έχει αφαιρεθεί, είναι δουλεμένα και πληρωμένα όλα από εμάς, δεν τα χρωστάμε σε κανένα και τα διεκδικούμε στο ακέραιο.

Να μη λείψει κανένας από το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της Αθήνας.
Οργανωμένοι στα Σωματεία μας. Πιο δυνατοί στους αγώνες μας». (Το κάλεσμα επισυνάπτεται και σε μορφή pdf)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου