Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Συγκέντρωση των συνταξιούχων στο ΙΚΑ

 

 

Από τη συγκέντρωση 
Από τη συγκέντρωση 
 
Συγκέντρωση στο ΙΚΑ στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας στη Χαλκίδα πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης τα συνεργαζόμενα σωματεία των συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ του Νομού Ευβοίας.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν για την επιστολή του υπουργείου Εργασίας, σημειώνοντας ότι «είναι ένα προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».


Επισημαίνουν ότι «οι συνταξιούχοι γνωρίζουμε καλά, από πρώτο χέρι, το σφαγιασμό που έχουν υποστεί το εισόδημά μας και οι παροχές μας από όλες τις κυβερνήσεις των 3 μνημονίων και θεωρούμε ότι η επιστολή αυτή έχει στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια και να μας αποπροσανατολίσει. Γι' αυτό απορρίπτουμε ως απαράδεκτη την επιστολή του υπουργού Εργασίας και καταδικάζουμε συνολικά την αντισυνταξιουχική και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και βγαίνουμε για ακόμα μια φορά στο δρόμο του αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο απαντάμε στους ελιγμούς τους.

Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμιά περικοπή, διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρέσει οι κυβερνήσεις, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας. Δεν επιλέγουμε το δολοφόνο μας.
Διεκδικούμε στο ακέραιο τις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί.

Απαιτούμε την παροχή δημόσιας δωρεάν Υγείας, δωρεάν παροχή υπηρεσιών ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επαρκή χρηματοδότηση και απόδοση των κρατήσεών μας στον ΕΟΠΥΥ».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου