Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Ο 97χρονος Λ. Κυρίτσης απαντά στην επιστολή Κατρούγκαλου και την επιστρέφει ως απαράδεκτη



Ως απαράδεκτη επέστρεψε ο 97χρονος συνταξιούχος δικηγόρος Λάζαρος Κυρίτσης την επιστολή που του έστειλε ο κ. Κατρούγκαλος για την περικοπή της επικουρικής του σύνταξης.

Ο δικηγόρος Λάζαρος Κυρίτσης πήρε μέρος στην εθνική αντίσταση, βίωσε ως εξόριστος το κολαστήριο της Μακρονήσου και τις φυλακές της χούντας, αγωνιζόμενος για εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα.

 Μέχρι και σήμερα, στα 97 του χρόνια, ως αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), συνεχίζει με το ίδιο πάθος να μιλά με κάθε ευκαιρία στη νεολαία για την εθνική αντίσταση και τους αγώνες του ελληνικού λαού. 


Με 65 χρόνια δουλειάς, αφού βγήκε στη σύνταξη όταν ήταν 88 χρονών!, έλαβε -όπως και όλοι οι συνταξιούχοι- την επιστολή Κατρούγκαλου με την οποία ο υπουργός τον ενημερώνει «υπεύθυνα για το ύψος στο οποίο διαμορφώνεται στο εξής» η σύνταξή του. 

Με 65 χρόνια ασφαλιστικές κρατήσεις, η Επικουρική Σύνταξη του Λάζαρου Κυρίτση μειώθηκε κατά 44%! Από 415,14 ευρώ έγινε 232,69 ευρώ. Την επιστολή, λοιπόν, Κατρούγκαλου, η οποία αφού… ανέλυε το «τσεκούρι» διαβεβαίωνε ότι «με την επερχόμενη άνοδο της οικονομίας θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων», επέστρεψε ως απαράδεκτη στον υπουργό Εργασίας ο Λάζαρος Κυρίτσης, σεβόμενος την αγωνιστική ιστορία του. 

Στο πίσω μέρος της επιστολής έγραψε προς τον υπουργό:

 «Επιστρέφεται στον υπουργό ως απαράδεκτο. Μην εμπαίζετε με τις ψευδολογίες σας και την υπεξαίρεση των αποθεμάτων των ασφαλιστικών μας ταμείων, έναν αιωνόβιο περίπου (ηλικίας εκατό παρά τριών χρόνων).

 Είναι ντροπή σας. Λυπάμαι για το κατάντημά σας και της ψευτοκυβέρνησής σας. 

Με τις ψευτιές, τις αδιάντροπες δηλώσεις και εκδηλώσεις σας, τις κλεψιές και τις απάτες θα κουβαλάτε σ’ όλη σας τη ζωή το ανάθεμα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

21-10-2016» 




Πηγή: http://www.dikaiologitika.gr/
Ως απαράδεκτη επέστρεψε ο 97χρονος συνταξιούχος δικηγόρος Λάζαρος Κυρίτσης την επιστολή που του έστειλε ο κ. Κατρούγκαλος για την περικοπή της επικουρικής του σύνταξης.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου