Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα
Ολοκληρώνονται οι συσκέψεις και στην Αττική, ενόψει της συγκέντρωσης την άλλη Δευτέρα

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων, στην Αθήνα
Eurokinissi
Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων, στην Αθήνα
Με περιφερειακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε εφτά ακόμα πόλεις, οι συνταξιούχοι αντιδρούν σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, στην Υγεία, στις κοινωνικές παροχές, διαμαρτύρονται για τα φορολογικά βάρη που τους σπρώχνουν στον Καιάδα και διεκδικούν ανάκτηση των απωλειών, αυξήσεις στις συντάξεις, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Οι κινητοποιήσεις αυτές γίνονται με αφορμή και την Παγκόσμια Μέρα Συνταξιούχων και Επιδοματούχων, όπως έχει καθιερωθεί η 1η Οκτώβρη από την αντίστοιχη κλαδική οργάνωση της ΠΣΟ.
Συγκεκριμένα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ καλούν σε πανσυνταξιουχική - παναττική συγκέντρωση τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Στην Πάτρα, για τους συνταξιούχους της Πελοποννήσου, στις 5/10 (10.30 π.μ., πλατεία Ολγας). ΣτοΗράκλειο, για όλη την Κρήτη, στις 5/10 (11.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας).

Επίσης, στην Αρτα, για τους συνταξιούχους της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, στις 6/10 (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο). Στη Λάρισα, για την περιοχή της Θεσσαλίας, στις 7/10 (10 π.μ., κεντρική πλατεία). Στη Λαμία, για τη Στερεά Ελλάδα, στις 7/10 (10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου). ΣτηΘεσσαλονίκη, για τους συνταξιούχους της Μακεδονίας, στις 12/10 (11 π.μ., πλατεία Βενιζέλου). Στην Αλεξανδρούπολη, για τη Θράκη, στις 13/10 (11 π.μ., Επιμελητήριο Εβρου).
Για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη 29/9, στις 11 π.μ., στα γραφεία του (Περιάνδρου 18, Ανω Ιλίσια). Επίσης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας καλεί τους συνταξιούχους από τους ΟΤΑ σε σύσκεψη, την Τετάρτη, στις 11 π.μ., στα γραφεία του (Πατησίων 2, 1ος όροφος), με αφορμή τις περικοπές στο εφάπαξ.
Τα αιτήματα των συνταξιούχων συνοψίζονται στα εξής: Απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ και των μερισμάτων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων. Δημόσια - Δωρεάν Υγεία, δωρεάν παροχή υπηρεσιών περίθαλψης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών και απαγόρευση της δράσης του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της Υγείας - περίθαλψης. Επαρκή χρηματοδότηση και απόδοση των κρατήσεων για την Υγεία στον ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου