Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ


Καλεί στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Κάλεσμα στους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που θα γίνουν την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στην Αθήνα στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια και το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ. στην πλ. Αριστοτέλους απευθύνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Οι συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, το ΕΚΑΣ, η ύπαρξή μας βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα που μας οδηγούν στην ανέχεια και τη φτώχεια εμάς και τις οικογένειές μας. Χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν πάνω από 2 χρόνια την έκδοση των συντάξεών τους.

Ο τομέας της Υγείας - Περίθαλψης - Πρόληψης πάει από το κακό στο χειρότερο και η αυξανόμενη εμπορευματοποίηση προς όφελος του ιδιωτικού τομέα μάς δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα που μας υποχρεώνουν (ενώ πληρώσαμε μια ολόκληρη ζωή) να βάζουμε το χέρι στην τσέπη.


Τα παιδιά μας στενάζουν από την ανεργία, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, από το αβέβαιο μέλλον που τους επιφυλάσσει το σύστημα. Ένα σύστημα που κινείται στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρ. Ένωσης και έχει "Ευαγγέλιό" της την κερδοφορία με κάθε μέσο και τρόπο του κεφαλαίου.

Η αντεπίθεση -καλύτερα οργανωμένη και πιο μαζική- των συνταξιούχων μέσα από τα σωματεία τους είναι αναγκαία και όσο μεγαλώνει η επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου πρέπει η απάντησή μας να είναι περισσότερο άμεση και αγωνιστική.

Το καλοκαίρι πέρασε με τις όποιες μεγάλες ή μικρές δράσεις και δίνουμε τη συνέχεια το φθινόπωρο που προβλέπεται πολύ “καυτό”.

Καλούμε τους συνταξιούχους στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που ποτέ δεν σταμάτησαν να πάρουν μέρος μαζικά με επικεφαλής τα σωματεία μας στα μεγάλα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην πλ. Αριστοτέλους στις 6 μ.μ. από το ΠΑΜΕ.

Η συμμετοχή μας σ’ αυτό το αγωνιστικό προσκλητήριο βοηθάει εμάς και τα παιδιά μας για μια καλύτερη ζωή.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:
  • Αποκατάσταση των συντάξεών μας.
  • Επαναφορά 13ης - 14ης σύνταξης.
  • Άμεση έκδοση των νέων συντάξεων.
  • Να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών - αντισυνταξιουχικών νόμων.
  • Δωρεάν δημόσια περίθαλψη - πρόληψη.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.
Μια ζωή χτίζαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών που θέλουν να πλουτίσουν σε βάρος μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου