Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Μαζικά οι συνταξιούχοι απαίτησαν δημόσια δωρεάν Υγεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Μαζικά οι συνταξιούχοι απαίτησαν δημόσια δωρεάν Υγεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαζική ήταν η κινητοποίηση των συνταξιούχων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και κατέκλυσαν την πλατεία Εθνικής Αντίστασης  με αιχμή τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για την Υγεία. Στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Υγείας όπου συναντήθηκαν με τους απεργούς υγειονομικούς (δείτε εδώ).
Στο υπουργείο ζήτησαν συνάντηση η οποία τελικά ορίστηκε για αύριο Πέμπτη στις 4 μ.μ. αφού ο υπουργός επικαλέστηκε υποχρεώσεις του στη Βουλή. 
Στη συγκέντρωση ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ χαιρέτισε την ανταπόκριση των συνταξιούχων στο κάλεσμα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και επισήμανε ότι συγκεντρώσεις συνταξιούχων γίνονται σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα παράλληλα με τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών που απεργούν. Η Υγεία νοσεί από τις ταξικές πολιτικές, τόνισε, που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, η σημερινή και οι προηγούμενες.
Τα κενά και τις ελλείψεις των δημόσιων δομών Υγείας και τις πληρωμές που επιβάλλονται στους συνταξιούχους σημείωσε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου. Παρουσίασε επίσης αναλυτικά τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου