Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Μονόδρομος το δυνάμωμα των αγώνων μας


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ


Μονόδρομος το δυνάμωμα των αγώνων μας«Το δυνάμωμα των αγώνων μας είναι μονόδρομος» καθώς η κυβέρνηση θα συνεχίσει απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή της πολιτική και στην Υγεία τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων (ΣΕΑ) σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία με τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό την Πέμπτη 9 Ιούνη, μετά από τις μεγάλες πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της Υγείας που έγιναν την προηγούμενη ημέρα.

Στην ανακοίνωσή της η ΣΕΑ αναφέρει ότι «η συζήτηση πραγματοποιήθηκε πάνω στο υπόμνημα της ΣΕΑ που έχει σταλεί στον υπουργό και περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί συνολικά στην Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και προσθέτει:
«Η ΣΕΑ απαίτησε: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα, κατάργηση κάθε εμπορευματοποίησης. Άμεσες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, άνοιγμα νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας. Κατάργηση στα χαράτσια πληρωμών για γιατρούς, φάρμακα, συνταγές.


Ο υπουργός απάντησε ότι θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα στην Υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα χειροτερεύουν, η Ιδιωτική Υγεία ή εμπορευματοποίηση θα δυναμώνουν και τελικά υγεία θα έχει όποιος έχει χρήματα. Το ταξικό πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης που επικαλείται, είναι σε βάρος των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου