Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Μαζική διαδήλωση των συνταξιούχων της Αττικής

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Στους χαμηλούς μισθούς απέδωσε τις πετσοκομμένες συντάξεις ο υπουργός Εργασίας
Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Με μια μαζική διαδήλωση, που έφτασε έξω από το υπουργείο Εργασίας, οι συνταξιούχοι της Αττικής εξέφρασαν χτες την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.
Η συγκέντρωση έγινε μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ. Με τη χτεσινή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που αποφάσισαν και υλοποίησαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, με επτά συγκεντρώσεις σε διαφορετικές πόλεις της χώρας, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή των συνταξιούχων στη 48ωρη απεργία.
Ξεκινώντας από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, πίσω από τα πανό των Ενώσεων και των Σωματείων τους, οι συνταξιούχοι έφτασαν έξω από το υπουργείο, ξεσηκώνοντας με τα συνθήματά τους το κέντρο της πόλης: «Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», «Τα ελλείμματά σας σε όλα τα Ταμεία είναι οι παροχές σας στην πλουτοκρατία», «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».
Τους κατακρεουργημένους μισθούς των εργαζομένων επικαλέστηκε ως «επιχείρημα», για να δικαιολογήσει τις αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των συνταξιούχων. Είπε, δηλαδή, στους συνταξιούχους ότι το πρόβλημα με τις χαμηλές συντάξεις προκύπτει εξαιτίας των χαμηλών μισθών.
Η μαζική πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Η μαζική πορεία ανεβαίνει τη Σταδίου
Τους μισθούς τούς έφτασαν σε αυτά τα επίπεδα οι πολιτικές των διαδοχικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, και για αυτήν την κατρακύλα δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για τη συνάντηση. Αντιθέτως, συνέχισε, οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει και με το παραπάνω τις ασφαλιστικές τους εισφορές, έχουν υποστεί τα «κουρέματα» των Ταμείων, τα «δομημένα» ομόλογα και το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο.
Νωρίτερα στη συγκέντρωση, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Θόδωρος Γολεμάτης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΤΑ και ο Γιώργος Βρανάς, πρόεδρος της ΠΕΣ - ΝΑΤ.
«Θέλουν τα παιδιά μας φθηνή εργατική δύναμη και εμάς τους συνταξιούχους να μας ρίξουν στον Καιάδα», τόνισε στην ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης. «Λένε ψέματα κυβέρνηση και υπουργοί ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις», σημείωσε και υπενθύμισε τους ήδη ψηφισμένους νόμους που μπαίνουν σταδιακά σε εφαρμογή και φέρνουν μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και στο ΕΚΑΣ. «Χρήματα υπάρχουν αλλά είναι σε άλλες τσέπες», πρόσθεσε και κάλεσε τους συνταξιούχους σε ετοιμότητα, μαζί με το εργατικό κίνημα και το λαό, να διαδηλώσουν ξανά και να φωνάξουν: «Πάρτε πίσω το αντιασφαλιστικό έκτρωμα».
Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν η Πανελλήνια Ενωση Απόστρατων Πυροσβεστικού Σώματος και η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση. Επίσης, ηΠανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων, οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου