Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «Δεν είμαστε μυρμήγκια - Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις»

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ ––

ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ  

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr

 Αθήνα 11/9/2024

 



 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για τις αυξήσεις των συντάξεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

 

Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσαν τις περίφημες «αυξήσεις» των συντάξεων από το βήμα της ΔΕΘ, σε ποσοστά από 2,2% έως 2,5%, επιχειρώντας, αφ’ ενός να εξαπατήσουν τους συνταξιούχους, αφ’ ετέρου να τους εμφανίσουν και πάλι… ευνοημένους από την πολιτική των δήθεν παροχών της, όταν την ίδια ώρα χιλιάδες συνταξιούχοι διαδήλωναν στη Θεσσαλονίκη, απορρίπτοντας τις αυξήσεις - κοροϊδία και απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

Μαζί με την κυβέρνηση σε αυτή την εκστρατεία μια μερίδα των ΜΜΕ και του Τύπου προσπαθούν να σπείρουν αυταπάτες και να παρουσιάσουν ευρωστία όχι μόνο στους συνταξιούχους, αλλά και ευρύτερα στα λαϊκά στρώματα της που υποφέρουν  ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται θα λύνουν σταδιακά τα προβλήματα.

 
Ποια είναι όμως η αλήθεια;
1).
Οι λεγόμενες αυξήσεις που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός από 2,2 έως 2,5% στην ΔΕΘ, είναι κάτω και από τον επίσημο τιμάριθμο και δεν θα δώσουν πάλι καμιά αύξηση στο σύνολο των συνταξιούχων ενώ σε 700.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, με βάση τον ν.4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ γνωστός ως νόμο Κατρούγκαλου που κατά τα άλλα θα καταργούσε η Ν.Δ. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν εφάπαξ το  επίδομα κοροϊδία των 100-200 ευρώ αντί για την 13η  και 14η  σύνταξη τους, που έχει για πολλά χρόνια περικοπεί από όλες τις κυβερνήσεις. 

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5:00 μ.μ. ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

                                                                                                                                  Θεσσαλονίκη  26/8/2024


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5:00 μ.μ. ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι!

Με απόφαση των συνταξιουχικών Ομοσπονδιών, που συγκροτούν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ),  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούνται και θα συμμετέχουν οι συνταξιούχοι όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων, από την ΘΕΣΣΑΛΙΑ , την ΗΠΕΙΡΟ, την ΔΥΤΙΚΗ, την ΚΕΝΤΡΙΚΗ και την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, και τη ΘΡΑΚΗ.

 Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Και μόνο η ερμηνεία του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, ότι αποτελεί εντολή από την πλευρά μας προς την κυβέρνηση, να συνεχίσει με μεγαλύτερη ταχύτητα την αντιασφαλιστική της πολιτική, αρκεί ώστε να διαλύσει τις όποιες αυταπάτες και τις όποιες φρούδες ελπίδες, ότι θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι θετικό από τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού, από το βήμα της ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη.

Γιατί πλέον γνωρίζουμε από την πείρα μας, ότι με όποιο όμορφο περιτύλιγμα και αν παρουσίαζαν τις εξαγγελίες τους από το βήμα της ΔΕΘ, όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, αυτό που τελικά έμενε για μας ήταν η χειροτέρευση της ζωής μας, οι ατελείωτες περικοπές στις συντάξεις μας, τα κάθε λογής χαράτσια σε βάρος μας, η κατεδάφιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, η μετατροπή των παιδιών και των εγγονών μας σε σύγχρονους σκλάβους.