Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Εδώ και τώρα πραγματικές αυξήσεις για όλους, 13η και 14η σύνταξη αντί για επιδόματα φτώχειας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 



Μαχητική συγκέντρωση και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες οι συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη στέλνοντας μήνυμα ότι δεν παραιτούνται από τις διεκδικήσεις τους.

Τη συγκέντρωση, στο Αγαλμα Βενιζέλου, χαιρέτισαν ο Γιώργος Κουτουνίδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Αποστόλης Σκούφας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Μέσα από τις ομιλίες εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους από τους σεισμούς λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, αλλά και η στήριξη στον αγώνα των καλλιτεχνών και των σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών, των αγροτών, των εργαζομένων που δίνουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Ο Β. Ρέβας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ήταν τόσο εκκωφαντική η διάψευση της κυβερνητικής προπαγάνδας για τις αυξήσεις στις συντάξεις μας, που ανάγκασε και τον υπουργό Εργασίας, αλλά και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, προσπαθώντας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, να παραδεχθούν ότι 910.000 συνταξιούχοι, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το 2016, δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση, λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Οτι άλλοι περίπου 300.000 συνάδελφοι θα πάρουν αύξηση τόσα ευρώ όσα θα περισσέψουν μετά την απόσβεση της προσωπικής τους διαφοράς και που σε ποσοστά, κατά τη δική μας εκτίμηση, η αύξηση που θα πάρουν θα κυμαίνεται από 1% έως 7%.

Τώρα, μετά το επικοινωνιακό της στραπάτσο, η κυβέρνηση με τα επιτελεία της, τα μέσα και τους μηχανισμούς που διαθέτει, βάζει μπροστά ένα καινούργιο αφήγημα εξαπάτησής μας».

«Ομως», πρόσθεσε, «εμείς διατηρούμε τη μνήμη μας καθαρή και ακέραιη. Δεν ξεχνάμε ότι τα τελευταία 33 χρόνια δεν υπήρξε κυβέρνηση που να μην έχει ψηφίσει νόμους που αποδυνάμωναν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, που μας αφαιρούσαν κατακτημένα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε ως βελτίωση της ζωής μας τις λεγόμενες αυξήσεις, που γίνονται εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές.

Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε αύξηση την επιστροφή των ελάχιστων ευρώ, από την αύξηση του ποσοστού αναπλήρωσης και αυτών από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που έτσι κι αλλιώς δεν αφορούν τους μισούς και πλέον συνταξιούχους».

Εδωσε, τέλος, απάντηση σε όσους κατηγορούν τους συνταξιούχους ότι τα αιτήματά τους είναι εξωπραγματικά, θυμίζοντας για ακόμα μία φορά ότι «εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτά που έχουμε πληρώσει, από αυτά που μας έχουν κλέψει όλες οι κυβερνήσεις».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Οι συνταξιούχοι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Φτώχεια, ανεργία, πληθωρισμός, όλα τα πληρώνει ο λαός», «Με ψίχουλα και ψέματα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», πορεύτηκαν μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θυροκόλλησαν το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους.


 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου