Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Όχι άλλες αυταπάτες από τους επίδοξους σωτήρες. Η λύσεις στα προβλήματά μας δεν χωράνε στην πολιτική όσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

  

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ)

Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,    Τ.Κ. 546 31,    Ε.Κ.Θ.    Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com          ---------         e-mail:suntax.ika@gmail.com

 


 

Θεσσαλονίκη25/01/2023

 

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Τις επόμενες μέρες, που είναι μέρες πληρωμών των συνταξιούχων, θα αποκαλυφθεί περίτρανα, ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, για διπλές, τριπλές και τετραπλές αυξήσεις στις συντάξεις μας, δεν ήταν παρά ένα από τα παραμύθια της «Χαλιμάς».

Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την ανάγκη μας για γενναία αύξηση των συντάξεων και με ψίχουλα προσπαθεί να διαγράψει από τη μνήμη μας, ότι   με τους νόμους 4051/2012 και 4093/2012, 4024/2011 3865/2011 4387/2016 και 4670/2020, όλες οι κυβερνήσεις, από το 2010 μέχρι σήμερα, μας έχουν οδηγήσει στην απόλυτη φτώχεια, μειώνοντας τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, καταργώντας τα πληρωμένα δώρα μας, το ΕΚΑΣ, τα κοινωνικά επιδόματα, που είχαμε κατακτημένα.

Ότι πήραν από όλους τους συνταξιούχους πάνω από 100 δις ευρώ, τα τελευταία 13 χρόνια και τώρα δίνουν ψίχουλα, από 1/1/2023, σχεδόν μόνο στους μισούς από αυτούς.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Σήμερα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια, τα Τρόφιμα, τα Φάρμακα, τον Τουρισμό, στις Μεταφορές και αλλού, καταγράφουν ρεκόρ κερδών, εμείς «πληρώνουνε» τα ρεκόρ στον πληθωρισμό, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία,  και η κυβέρνηση μας «ανταμείβει» με τα προεκλογικά επιδόματα εξαγοράς της ψήφου μας και τις αυξήσεις κοροϊδία στις συντάξεις, που η ακρίβεια τις έχει πολλαπλά εξανεμίσει πριν καν μας δοθούν.

Όμως η πραγματικότητα που βιώνουμε δεν μπορεί να βελτιωθεί, με τα παραμύθια της κυβέρνησης, ούτε να κρυφτεί πίσω από αυτά. Γιατί:

·        Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι πριν το 2016 δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ, λόγω της προσωπικής διαφοράς.

·        Χιλιάδες συνταξιούχοι (300.000 περίπου), θα πάρουν αύξηση από 1% έως 7% μόνο στην κύρια σύνταξη.   

·        Το 7,75% για το 2023, δεν καλύπτει ούτε καν τον επίσημο πληθωρισμό του 9,9%, ενώ ο πραγματικός-ανεπίσημος είναι πολύ μεγαλύτερος.

·        Η αύξηση δεν αφορά τις επικουρικές συν τάξεις, οπότε στο σύνολο του εισοδήματος μας (κυρία και επικουρική), η αύξηση θα είναι 5 έως 6%, δηλαδή κατά πολύ μικρότερη από το μισό του ανεπίσημου πληθωρισμού, συρρικνώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την αγοραστική μας δύναμη,

·        Τα 250 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση δεν είναι αύξηση, αλλά επίδομα για τις αγορές των Χριστουγέννων.

·        Οι νέοι συνταξιούχοι μετά το 2016 (νόμο Κατρούγκαλου), αφού τους έχει αφαιρεθεί η προσωπική διαφορά, ακόμα και με την αύξηση του 7,75% στην κύρια σύνταξή τους, αυτή θα εξακολουθήσει να είναι μικρότερη από τις συντάξεις που δόθηκαν πριν το 2016.  

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Όχι άλλες αυταπάτες από τους επίδοξους σωτήρες. Η λύσεις στα προβλήματά μας δεν χωράνε στην πολιτική όσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

Απαιτούμε το 7,75% να δοθεί στο σύνολο των συντάξεων, κύριας και επικουρικής και σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς προϋποθέσεις.

Δεν κάνουμε πίσω και διεκδικούμε όλα όσα μας πήραν.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να απαντήσουμε όπως αξίζει στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, με πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 14 Φλεβάρη.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (Σ.Ε.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου