Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ «Δώστε τώρα γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις» το μήνυμα των συνταξιούχων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


«Δώστε τώρα γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι συνταξιούχοι με το σημερινό μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην Αθήνα. Διεκδικούν πραγματική ανάσα από το κύμα ακρίβειας που τους σαρώνει. 

Οι συνταξιούχοι της χώρας, ανταποκρινόμενοι μαζικά στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, συμμετείχαν μαχητικά και αγωνιστικά στο σημερινό συλλαλητήριο, διεκδικώντας «αυξήσεις στις συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια».

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι συνταξιούχοι, αποδεικνύοντας ότι είναι «παντός καιρού», διεμήνυσαν ότι δεν το βάζουν κάτω και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Διαδήλωσαν με αποφασιστικότητα ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια που τους κατατρώει το εισόδημα, διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις τους, επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτουν τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Αρχικά οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια τα οποία γέμισαν με πανό με τα αιτήματα των απόμαχων της δουλειάς, όχι του αγώνα. «Γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις τώρα», «Άμεσα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας», ανέγραφαν μεταξύ άλλων.

Τη σημασία του συλλαλητηρίου και το περιεχόμενο των διεκδικήσεων, ιδιαίτερα σε αυτές τις ιδιαίτερα αρνητικές συνθήκες για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με την ακρίβεια να καταβροχθίζει το πενιχρό εισόδημά τους, ανέδειξαν οι ομιλητές στη διάρκεια της συγκέντρωσης, διεκδικώντας ουσιαστικά και άμεσα μέτρα στήριξης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ. (Δείτε εδώ βίντεο)

Μίλησαν ακόμα ο Ηλίας Ηλιόπουλος, πρόεδρος των Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου (Δείτε εδώ βίντεο), ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (Δείτε εδώ βίντεο), ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών του ΟΣΕ (Δείτε εδώ βίντεο), ο Γιώργος Πεπόνης, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ (Δείτε εδώ βίντεο) και η Γιώτα Τσακούλια, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων (Δείτε εδώ βίντεο).

Επανέλαβαν τα αιτήματα που αφορούν:

- Να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.

- Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

- Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

- Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

- Να καταργηθούν η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

«Αυξήσεις στις συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια»

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση στα Προπύλαια ακολούθησε μαχητική πορεία η οποία κατέληξε στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων επέδωσε στα Κόμματα το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

«Αυξήσεις στις συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία.  Όταν η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου έγινε μια στάση με τους συνταξιούχους να φωνάζουν συνθήματα κατά της συνολικής αντεργατικής - αντιασφαλιστικής κυβερνητικής πολιτικής που εκφράζεται από τη σημερινή αλλά και την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Συνεχίζοντας η μαζική πορεία των συνταξιούχων έφτασε έξω από τη Βουλή όπου και ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο.

Δες ακόμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου