Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-2016 δίχως δικαστικές αποφάσεις και προαπαιτούμενα


Δελτίο τύπου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ), για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 1403-7/2022


Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις με βάση την νέα  απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επιστροφή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016 επισημαίνει:

Α. Για μια ακόμη φορά με την συμβολή και την προσφυγή διάφορων μεγαλοδικηγορικών  γραφείων  που δήθεν κόπτονται για τους συνταξιούχους, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας νομιμοποιεί και βγάζει συνταγματικό όλο το αντιασφαλιστικό αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, της Ε.Ε και των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που με αυτό κατακρεουργήθηκαν οι συντάξιμες αποδοχές και τα δικαιώματα των συνταξιούχων στην κοινωνική ασφάλιση.

Β. Η πρόσφατη απόφαση η οποία βγαίνει μετά από ενάμιση χρόνο καθυστέρηση, αφορά την καταβολή των αναδρομικών στις κύριες, επικουρικές συντάξεις και τα δώρα του 11μηνου 2015-2016, ουσιαστικά υιοθετεί όλο το σκεπτικό του νόμου 4714/20 και βγάζει όλες του τις διατάξεις συνταγματικές. Με αυτόν τον τρόπο ότι μέχρι σήμερα αντιασφαλιστικό έχει ψηφισθεί από όλες τις κυβερνήσεις βγαίνει συνταγματικό.

Γ. Για μια ακόμη φορά η απόφαση αυτή οδηγεί σε νέες δικαστικές περιπέτειες με ατομικές αγωγές, νέα έξοδα, εκατομμύρια συνταξιούχους, που για δέκα χρόνια οι συντάξεις και τα δικαιώματά τους έχουν σφαγιασθεί και πληρώνουν κάθε χρόνο 8.5 δισεκατομμύρια, δίχως καμιά απολαβή γιατί και αυτά που έβγαλε η προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση την εφάρμοσε κουτσουρεμένη με πολιτική απόφαση δίχως να αποδώσει τα αναδρομικά του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους που τα δικαιούταν.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή της σε όλη αυτή την απαράδεκτη, πολυέξοδη, και ψυχοφθόρα διαδικασία. Καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική και πρακτική και άμεσα  με πολιτική απόφαση να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-2016 δίχως δικαστικές αποφάσεις και προαπαιτούμενα. Απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις τώρα σε όλες τις συντάξιμες αποδοχές και όλων των άλλων αιτημάτων που με την πρόσφατη πανελλαδική μας συγκέντρωση θέσαμε.  


Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου