Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ στους ΠΥΡΌΠΛΗΚΤΟΥ Σ

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΚΑΤΑ της  ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ στο ΤΙΤΑΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

για  έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στους πληγέντες των πυρκαγιών. Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των περιοχών που αυτές τις μέρες πλήττονται από τις πυρκαγιές που σαρώνουν την χώρα. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους αυτούς που δίνουν την μάχη με τις φλόγες κάτω από «άνισες» συνθήκες.

Καλούμε τους συλλόγους, τους φορείς και τα σωματεία να συνδράμουν με όλους τους τρόπους τους πληγέντες και να στηρίξουν τις δίκαιες διεκδικήσεις των αναγκαίων μέτρων αντιπυρικής προστασίας.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, η διαχρονική έλλειψη ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδιασμού με βάρος στην πρόληψη, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τις καταστροφές που εξελίσσονται αυτές τις μέρες μπροστά στα μάτια μας. Ότι αφήνει όρθιο η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από τη ρυπογόνα λειτουργία των βιομηχανιών, αφανίζεται με τις μεγάλες καταστροφές σε δασικές εκτάσεις και φυσικά οικοσυστήματα. Φυσικό περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές αποδεικνύεται ότι αντιμετωπίζονται είτε ως κόστος, είτε ως εμπόρευμα. 

Από την μία προωθούνται καταστροφικά έργα για το περιβάλλον, όπως τεράστια αιολικά πάρκα και ανεμογεννήτριες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στις βουνοκορφές της χώρας, και από την άλλη μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η πραγματική πρόληψη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ανθρώπινων ζωών.

Στις αποψιλωμένες κορυφές των βουνών, στις στάχτες που αφήνουν πίσω οι πυρκαγιές, μέσα στον ρυπογόνο αέρα που αναπνέουμε, γεννιούνται τα «πράσινα» κέρδη των λίγων.

Στην εποχή μας υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να σχεδιαστεί η ολοκληρωμένη προστασία των δασών με την πρόσληψη και αξιοποίηση του εξειδικευμένου προσωπικού ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες, να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί, να χτιστούν υποδομές, να εκσυγχρονιστεί ο μηχανισμός έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης πυρκαγιάς .

Διεκδικούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως:

o          Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και τα μέσα -έστω και τώρα- για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου.

o          Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών.

o          Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για όσους έχουν ανάγκη.

o          Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.

o          Να υπάρξει η άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.

o          Να ληφθούν όλα τα αναγκαία πυροπροστασίας σε κρίσιμα σημεία και εκτάσεις στην περιοχή μας, όπως στο δάσος του Σέιχ Σου, στα άλση μέσα στον αστικό ιστό (π.χ. Άλση Μετεώρων και Συκεών), στα πρώην στρατόπεδα κ.ά.

Προχωράμε σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για την στήριξη των πυρόπληκτων:

Στο σύλλογο Γυναικών Πολίχνης οδός Μαυρολεύκης 17 (παλιό τέρμα του 29) Δευτέρα 9, Τρίτη 10, Τετάρτη 11 Αυγούστου, από τις 6μμ έως τις 9μμ.

Τηλ. επικοινωνίας:  697 759 3603,  698 516 7874.

Συγκεκριμένα η συλλογή αφορά:

o   τρόφιμα (φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, γάλα εβαπορέ και βρεφικό, νερά, κονσέρβες, χυμοί)

o   τροφές για ζώα

o   είδη υγιεινής ( χαρτί υγείας, αντισηπτικά, σαπούνια, βαμβάκι, πάνες, σερβιέτες)

o   φαρμακευτικά είδη (παυσίπονα, αλοιφές εγκαυμάτων, pulvo)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου