Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Είμαστε στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι με τον ιδρώτα και τον κόπο μιας ζωής πληρώσαμε. Δεν χρωστάμε σε κανέναν.


Μεγάλη συγκέντρωση για συντάξεις και υγεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις  ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ, διεκδικώντας την αποκατάσταση των λεηλατημένων συντάξεων και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. 

«Είμαστε στον δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι με τον ιδρώτα και τον κόπο μιας ζωής πληρώσαμε. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Εσείς μας χρωστάτε», τονίζουν απαιτώντας: Καταβολή του Δώρου του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους από το 0,5% του προϋπολογισμού. 13η - 14η σύνταξη. Κατώτατη σύνταξη για όλους 600 ευρώ, από 384 που είναι σήμερα, και άμεση καταβολή των συντάξεων. Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τη 13 - 14η σύνταξη και όλα τα αιτήματα που αναλυτικά έχουν επιδώσει με τα υπομνήματά τους στην κυβέρνηση.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ και της κεντρικής διοίκησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Ακόμη έστειλε χαιρετισμό ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ανήγγειλε πρόγραμμα κινητοποιήσεων, λέγοντας ότι η σημερινή συγκέντρωση είναι τρόπον τινά το εναρκτήριο λάκτισμα. Τον Μάη και τον Ιούνη θα γίνουν περιφερειακές κινητοποιήσεις και συσκέψεις για την προετοιμασία των αγώνων των συνταξιούχων με προτροπή την 1η Οκτώβρη να γίνει πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα. Ακόμη κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη. (Δείτε πάνω βίντεο)

Χαιρέτισαν ακόμη: Ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Ερμόλαος Λινάρδος, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΣΕ, ο Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Γιώργος Βρανάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος των Συνταξιούχων Μηχανικών.













Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου