Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

«Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ό,τι με τη βία μας έχει αφαιρεθεί»

 

Πηγή: Eurokinissi


Oι συνταξιούχοι δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν ότι με τη βία τους έχει αφαιρεθεί σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, 13η - 14η σύνταξη, σύνταξη χηρείας, υγεία - φάρμακα, έκδοση συντάξεων ξεκαθαρίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Λάρισας. 

Παράλληλα απαιτούν από την κυβέρνηση «να αποδώσει άμεσα δίχως προαπαιτούμενα τα αναδρομικά για το 11μηνο Ιούνης 2015 - Μάης 2016 στις κύριες, επικουρικές συντάξεις και τα δώρα». «Στη συνάντηση του Δεκέμβρη του 2019 δεσμεύτηκαν οι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, άμεσα να αποδώσει τα δώρα και να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους», επισημαίνουν.

Σημειώνουν επίσης πως αποκρύβεται ότι «όλες οι περικοπές που μέχρι σήμερα έχουν γίνει σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, στο ΕΚΑΣ, εφάπαξ, μερίσματα, φάρμακα, υγεία, κοινωνικές παροχές ισχύουν και παραμένουν στο ακέραιο». Επισημαίνουν πως «Αποτέλεσμα αυτών των περικοπών είναι οι συνταξιούχοι να πληρώνουν κάθε χρόνο από τις συντάξεις τους 7.5 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο από αυτές τις περικοπές».

Επισημαίνουν ακόμη ότι «Οι νέοι συνταξιούχοι σαφώς θα έχουν μικρότερες συντάξεις από τους παλιότερους με τις ίδιες αποδοχές, ίδια χρόνια και ίδιες προϋποθέσεις», ενώ «όλοι οι συνταξιούχοι σύμφωνα με την αντιασφαλιστική νομοθεσία από το 2010 μέχρι το 2023 δεν θα λάβουν καμία αύξηση».

«Καλούμε την κυβέρνηση με πολιτική απόφαση τώρα να σταματήσει το νέο φιάσκο που ετοιμάζεται, τη νέα κοροϊδία με τις νέες προσφυγές και ατέρμονες, δίχως νόημα αγωγές», σημειώνουν, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να σταματήσουν οι αυταπάτες», αφού «ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε αποκρούσει, αναβάλει και κερδίσει είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας και όχι δικαστικών αποφάσεων».

«Η πορεία του κινήματος των συνταξιούχων το έχει αποδείξει», αναφέρουν. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Πηγή: 902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου