Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΄΄ Η ΕΝΟΤΗΤΑ΄΄
Θεσσαλονίκη  25/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 18 και 19/10/2018 πραγματοποιήθηκε το 22ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας. Σε αυτό πήραν μέρος 277 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από 97 Σωματεία της χώρας μας.

Το Συνέδριο συζήτησε για τα προβλήματα των συνταξιούχων την πορεία και δράση του συνταξιουχικού κινήματος και έκλεξε το νέο Δ.Σ, της ομοσπονδίας.

Από την εισήγηση και τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν όλες οι πλευρές της δράσης των συνταξιούχων  με πλούσιο προβληματισμό και με προτάσεις για όλα  τα δεινά που έχουν προξενήσει οι μέχρι τώρα αντισυνταξιουχικές, αντιλαϊκές κυβερνήσεις καθώς και η σημερινή που συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση στις ρημαγμένες μας συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ.


Το συνέδριο  ενέκρινε και επιβεβαίωσε την ορθότητα του αγώνα χωρίς αναμονές και συμβιβασμούς μέχρι τη δικαίωση των συνταξιούχων τοποθετώντας στην πρώτη γραμμή της πάλης του τα  προβλήματα τους.
Καλεί όλους τους συνταξιούχους να μαζικοποιήσουν τα Σωματεία τους να συμμετέχουν καθημερινά στον αγώνα και  στη προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία για την μεγαλύτερη ανταπόκριση στις μάχες που έχουμε μπροστά μας από κοινού με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που πάνω από 20 χρόνια με τις αποφάσεις της βοηθά την ανάπτυξη του διεκδικητικού κινήματος των συνταξιούχων όλων των ταμείων.

Στα πλαίσια των εκτιμήσεων του το Συνέδριο καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις επικείμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος, που προτείνει η ΣΕΑ: Στις 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη όπου θα πάρουν μέρος η Θεσσαλία, Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη. Στις 15 Δεκέμβρη στη μεγάλη Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα και πορεία στο Μαξίμου συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, για να ζητήσουμε πολιτική λύση στο ζήτημα όλων των περικοπών που έχουν γίνει απ’ όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα στις συντάξεις μας.

Τέλος το Συνέδριο χαιρετίζει την απεργία του εργατικού κινήματος στις 14/11/2018 και καλεί όλους τους συνταξιούχους - εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας να πάρουν μέρος δυναμικά σ’ αυτή, δίνοντας έτσι μία ακόμα μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή – αντεργατική – αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης.

Για την καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση του αγώνα μας θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη την Τρίτη 30 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).  Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ συνάδελφος Δήμος Κουμπούρης.

Το Δ.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου