Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ


Καταδικάζει και καταγγέλλει την αποκαθήλωση των πανό της από τη δημοτική αρχή
Την καταδίκη της ενέργειας του αντιδημάρχου Καβάλας να δώσει εντολή για το «κατέβασμα» των πανό της, που καλούσαν στη σημερινή κινητοποίηση, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) Συνταξιουχικών Σωματείων Καβάλας. 
Στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κίνηση αυτή που όπως λέει έδειξε πως η δημοτική αρχή «βρίσκεται απέναντι στα λαϊκά στρώματα και συγκεκριμένα των συνταξιούχων, που δίνουν μια άνιση μάχη με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των "θεσμών"».

Παράλληλα, σημειώνει πως «όταν με το νόμο Κατρούγκαλου η πλειοψηφία των συνταξιούχων θα καταντήσει να παίρνει συντάξεις πείνας, η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν τάσσεται δίπλα τους και αρωγός τους, απεναντίας τους στερεί το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να ενημερώσουν τους συνταξιούχους του νομού».

Οι συνταξιούχοι του νομού, «που εκφράζονται μέσα από τη ΣΕΑ, όλα τα χρόνια του εργατικού τους βίου, αλλά και τώρα, έδειξαν ότι ξέρουν να αγωνίζονται. Μπορεί να είναι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά δεν είναι απόμαχοι της ζωής και του αγώνα. Με τη δράση τους θα αχρηστέψουν το νόμο».

Τέλος, καλεί τους συνταξιούχους «να είναι σε επιφυλακή για νέους αγώνες, δίνοντας ένα μάθημα σε κυβέρνηση, τρόικα και όσους σκύβουν το κεφάλι και τους υποστηρίζουν».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου