Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Στην τελική ευθεία για το πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο στην Αθήνα

Συγκέντρωση στις 12.30 στο Σύνταγμα και πορεία στο Μαξίμου
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, το Σάββατο 15/12 στην Αθήνα, με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 μ.μ. και πορεία στο Μαξίμου, που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ.


Οι συνταξιούχοι και οι οργανώσεις τους σε όλη τη χώρα κλιμακώνουν την πάλη τους ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας. Με σύνθημα «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!», δίνουν απάντηση στους ελιγμούς με τους οποίους η κυβέρνηση προβάλλει τη μη περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την ίδια στιγμή που κρατά ατόφιες όλες τις προηγούμενες περικοπές καθώς και τον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, με τις τεράστιες μειώσεις που επιφέρει στους νέους συνταξιούχους.

Τις τελευταίες μέρες που απομένουν, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους με πλατύ άνοιγμα στους χώρους όπου συχνάζουν και ζουν συνταξιούχοι, σε ΚΑΠΗ, καφενεία, πλατείες. Αύριο Τετάρτη συνεδριάζει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), για να εξετάσει τα τελευταία οργανωτικά μέτρα για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο απευθύνει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών, έχοντας ορίσει προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου.


Σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση καλεί όλους τους απόστρατους η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών. Οπως επισημαίνει, «οι απόστρατοι συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα μαζί με όλους τους συνταξιούχους. Απορρίπτουμε τον αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το κολοβό επίδομα των αναδρομικών. Δεν μας χάρισαν τίποτε. (...) Δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!».

Προετοιμασίες για μαζική κάθοδο από τη Θεσσαλονίκη

«Να βουλιάξει η Αθήνα από συνταξιούχους!». Με αυτά τα λόγια θέτει το στόχο της κινητοποίησης ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός. Το σωματείο δίνει με αποφασιστικότητα και αυτήν τη μάχη, με περιοδείες και συσκέψεις, καθώς και το «κλείσιμο» συμμετοχών για την κάθοδο στην Αθήνα.

Οπως σημειώνει ο πρόεδρός του, «η εμπειρία των συνταξιούχων δείχνει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, παρά μόνο ο αγώνας. Αλλωστε, για τους συνταξιούχους δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ολες οι περικοπές είναι σε ισχύ. Ο νόμος Κατρούγκαλου εφαρμόζεται και οι νέοι συνταξιούχοι πληρώνουν τα σπασμένα, με μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις τους».

Ο Χρ. Σαλονικιός επισημαίνει τη δουλειά που γίνεται τις τελευταίες μέρες από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία συνταξιούχων στο νομό. Οπως μας υπογραμμίζει, το αγωνιστικό κάλεσμα βρίσκει σημαντική ανταπόκριση στους συνταξιούχους - παρά μάλιστα τις δυσκολίες που αντικειμενικά έχουν για τους ανθρώπους αυτής της ηλικίας η κάθοδος στην Αθήνα και η αυθημερόν επιστροφή - και θα εκφραστεί και με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου