Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Μαχητικές κινητοποιήσεις σήμερα σε διάφορες πόλεις (ΦΩΤΟ)


Από τη μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Λάρισα

Από τη μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Λάρισα

Μαχητικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν το πρωί σήμερα Δευτέρα 1η Οκτώβρη, οι συνταξιούχοι σε Λάρισα, Πάτρα και Γιάννενα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης και των δρομολογούμενων νέων περικοπών στις συντάξεις. Επίσης, στην Κοζάνη στις 6.00 μ.μ., σήμερα Δευτέρα θα γίνει συγκέντρωση των συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο. Οι σημερινές κινητοποιήσεις έγιναν στο πλαίσιο της ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Σημειώνεται ότι στην Αθήνα θα γίνει παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 4 Οκτώβρη στις 10.00 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.




Στη Λάρισα


















Μαζική ήταν η  συγκέντρωση των συνταξιούχων, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 1 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία Λάρισας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τα σωματεία ΙΚΑ Λάρισας, ΤΣΑ Λάρισας, ΟΑΕΕ Λάρισας, Πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών Λάρισας, Σύλλογος Δημοσίου Λάρισας, ΟΑΕΕ Τιρνάβου, ΙΚΑ Τιρνάβου, Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων ΤΑΕ ΟΑΕ Λάρισας, Συνταξιούχοι ΙΚΑ Φαρσάλων και αντιπροσωπεία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν η Φωτεινή Σβάρνα, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε τη συμπαράσταση των συνταξιούχων στον αγώνα των μαθητών που βρίσκονται σε κινητοποίηση, ο Γιώργος Λιάνος από το σωματείο ΟΑΕΕ Λάρισας και ο Θεόδωρος Καραγώγος, πρόεδρος Συνταξιούχων Δημοσίου.

Στη συγκέντρωση, σύντομη ομιλία έκανε ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας ΟΑΕΕ (δείτε εδώ σε video απόσπασμα), ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. (Δείτε εδώ σε video απόσπασμα)

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός».


Στην Πάτρα




Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 1 Οκτώβρη και τα συνταξιουχικά σωματεία της Πάτρας.

Συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου με τις ομιλίες, τα πανό και τα συνθήματά τους καταδίκασαν τη συνεχιζόμενη αντισυνταξιουχική πολιτική, καλώντας σε κλιμάκωση της πάλης. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ο Παναγιώτης Σοφός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ και ο Διονύσης Σβορώνος, γενικός γραμματέας της ΠΟΣ - ΟΑΕΕ. Στο πλευρό των συνταξιούχων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας στον αγώνα και τα αιτήματα των απόμαχων της δουλειάς, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πάτρας Δημήτρης Πελεκούδας, ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων της περιοχής.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου του έθεσαν το πλαίσιο των αιτημάτων τους. «Δεν θέλουμε συμπάθεια, αλλά την άμεση επίλυση των αιτημάτων μας», διεμήνυσαν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων. Σε αυτή την κατεύθυνση, κάλεσαν σε συνέχιση του αγώνα με νέα κινητοποίηση που ετοιμάζουν την ερχόμενη εβδομάδα στην 6η ΥΠΕ για τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας, καθώς και σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 8 Νοέμβρη.


Στα Γιάννενα




Μαζική ήταν η κινητοποίηση που έγινε το πρωί από τα συνταξιουχικά σωματεία των Ιωαννίνων.

Αρχικά έγινε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο, όπου μίλησαν ο Παναγιώτης Κάλπης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ν. Ιωαννίνων, καθώς και εκπρόσωποι συνταξιουχικών σωματείων. Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμη ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος ΠΟΣ - ΟΑΕΕ και ο Παναγιώτης Πάλμος, οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Αμέσως μετά ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου με συνθήματα οι συνταξιούχοι πρόβαλαν τα αιτήματά τους.


Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

  • Παρασκευή 5 Οκτώβρη: 
- Τρίκαλα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
  • Τρίτη 9 Οκτώβρη:
- Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. 
- Βόλος: Στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

{--->}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου