Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η απάντηση μας είναι η συνέχιση των αγώνων μας

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77   Τ.Κ. 546 31     ΕΚΘ  Τηλέφ: 2310 237694
www.syntaxio.blogspot.com      ------    e-mail: suntax.ika@gmail.comΤρίτη 11/09/2018

                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ     
                          
Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ σε ερώτηση δημοσιογράφου για τους συνταξιούχους και τις συντάξεις τους, μιμούμενος τον κ. Λοβέρδο, υπουργό των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά, που είχε πει «Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας. Ζούνε πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους», είπε:  «Είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι γιατί αφορά στην προσωπική διαφορά. Αφορά δηλαδή κάποια μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια – ας το πούμε έτσι – περικοπή δαπανών δεν είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου!».

Η κυνική, απαράδεκτη και ανατριχιαστική τοποθέτηση του κ. πρωθυπουργού, αποδεικνύει ότι και ο ίδιος πιστεύει ότι οι συνταξιούχοι,  κοστίζει να ζούνε μέχρι τα βαθιά γεράματα ότι επιθυμεί το προσδόκιμο ζωής  να μην ξεπερνάει τα 70 χρόνια, γιατί έτσι θα απαλλαγεί από το κόστος της συνταξιοδοτικής δαπάνης, συνεχίζοντας έτσι το ξήλωμα των συνταξιουχικών μας δικαιωμάτων από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ. Αποδεικνύει παράλληλα ότι στη μεταμνημονιακή εποχή, τα μνημόνια είναι εδώ, μαζί με τους 700 και πλέον εφαρμοστικούς νόμους, που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, μεταθέτει δε την μη εφαρμογή του ψηφισμένου αυτού μέτρου, στην «κατανόηση» των «θεσμών», ή στην ικανοποίησή τους, ότι θα πεθαίνουμε λίγο μετά από τα εβδομήντα μας χρόνια.


 Όμως το γεγονός ότι με το νόμο Κατρούγκαλου επαναϋπολογίζεται το σύνολο των κύριων και επικουρικών συντάξεων και ότι «προσωπική διαφορά» προκύπτει για όλους τους συνταξιούχους, συνεπώς και η κατάργησή της από 1-1-2019, εκτός από τις προθέσεις και τις επιθυμίες του κ. Πρωθυπουργού, αποκαλύπτει και το μέγεθος της εξαπάτησης που επιχειρεί για πολλοστή φορά εναντίον μας.

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν καλά, ότι στο σύστημα που ζούμε η απανθρωπιά δεν έχει όρια, ότι είναι ένα από τα συστατικά στοιχεία του μοντέλου ανάπτυξης που στηρίζει και της «δίκαιης» ανάπτυξης που επαγγέλλεται ο κ. Πρωθυπουργός.

Όρια όμως έχει η κοροϊδία και αυτά τα έχουν ξεπεράσει και ο κ. Τσίπρας και τα Κυβερνητικά του στελέχη.

Πληρωμένη απάντηση θα είναι η συνέχιση των αγώνων μας,  για ανάκτηση όλων των απωλειών από το 2009 μέχρι σήμερα και για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. 

Για το Δ.Σ.


ο Πρόεδρος                                                                                ο Γραμματέας
Σαλονικιός  Χρήστος                                                      Νικολαϊδης  Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου