Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ






Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7  Ιούνη η εκδήλωση
 των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ) της Θεσσαλονίκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο Άνω Τούμπας.

 

Με θέμα συζήτησης τα νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα όπως:

·        Ο Επανυπολογισμός των Συντάξεων
·        Η μείωση ακόμη περισσότερο του αφορολόγητου
·        Την ενεργοποίηση του διαρκούς κόφτη
·        Τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Την ενημέρωση έκανε ο συν. Ρέβας Βασίλης, μέλος του Δ.Σ του  Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσ/νίκης και  αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.  Αφού αναφέρθηκε στην απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλα αυτά τα χρόνια οι συνταξιούχοι, την οποία έρχεται να εντείνει η εφαρμογή μέτρων όπως η περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», η μελλοντική μείωση του αφορολόγητου ορίου κ.ά., ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την κατάσταση αυτή.


Ανέδειξε επίσης την προσπάθειά της να παραπλανήσει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό με το αφήγημα της «καθαρής εξόδου». Άσκησε επίσης κριτική και στον άλλο πόλο της αστικής διαχείρισης, τη ΝΔ, αλλά και στο νέο ΠΑΣΟΚ (Κίνημα Αλλαγής) και τα υπόλοιπα κόμματα του Ευρωμονόδρομου και της υπεράσπισης της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

 Ανέδειξε ότι οι συνταξιούχοι και όλος ο λαός δεν μπορούν να περιμένουν κάτι από τις εναλλαγές των αστικών κυβερνήσεων και πως ο μόνος δρόμος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι η οργανωμένη πάλη.
Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου