Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «Όλοι και όλες στον αγώνα» - «Καμία ανοχή στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης» (ΦΩΤΟ)




Μαζική ήταν η συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, και Π.Σ.Σ. Δικηγόρων. «Είμαστε όλοι και όλες στον αγώνα και δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης» ήταν το βασικό μήνυμα των συγκεντρωμένων που έφτασαν στην Αθήνα από όλη τη χώρα διεκδικώντας όλα όσα τους έχει αφαιρέσει η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. 


Ξεχωριστή στιγμή, η αλληλεγγύη που εξέφρασαν οι συνταξιούχοι από τα μεγάφωνα στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό μετά την προκλητική απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.


Νωρίτερα, από το βήμα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, καλωσόρισε όλους τους συνταξιούχους που έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο. «Έρχονται νέα μέτρα και είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές και τις πρακτικές της κυβέρνησης. Δεν της δίνουμε κανένα άλλοθι όταν προσπαθεί με τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα να δημιουργήσει αυταπάτες», τόνισε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η προπαγάνδα για την «ανάπτυξη» δεν μπορεί να κρύψει τις «νέες θανατηφόρες περικοπές», με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, όπως και κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία και τη μείωση του αφορολόγητου.

«Δεν επιλέγουμε δήμιους», σημείωσε και πρόσθεσε πως την ίδια ευθύνη με την κυβέρνηση έχουν τα κόμματα, που «κινούνται στις ίδιες ράγες της εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών». Επίσης συμπλήρωσε πως «αγωνιζόμαστε γιατί πιστεύουμε ότι λύσεις θα δοθούν μόνο μέσα από τον αγώνα και την συμμαχία αυτών που μαζί μας υποφέρουν. Με τα παιδιά μας που είναι εργαζόμενοι με μισθούς πείνας ή άνεργα, με τους φτωχούς αγρότες, με τους αυτοαπασχολούμενους που τους τσακίζουν». (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την ομιλία του)

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν πρόεδροι άλλων Ομοσπονδιών και ειδικότερα ο Χρήστος Μπουρδούκης από τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, η Φανή Κούρου από το Σύλλογο ΑΞΙΑ δικαιούχων συντάξεων χηρείας, ο Τάσος Γεωργιάδης από τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος από τους συνταξιούχους του ΟΣΕ, ο Γιάννης Γουσέτης από τους συνταξιούχους δικηγόρους, η Γεωργία Παπαδάκου από τους συνταξιούχους εμπόρους (ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ), ο Γιώργος Βρανάς από τους συνταξιούχους του ΝΑΤ και ο Τέλης Κάντας από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.

Αμέσως μετά, αντιπροσωπεία των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, παρέδωσε υπόμνημα στον πρωθυπουργό και στα κόμματα της Βουλής, πλην της φασιστικής Χρυσής Αυγής, όπου παραθέτουν το πλαίσιο των αιτημάτων και των διεκδικήσεών τους, αναφέροντας πως «τα αιτήματά μας είναι δίκαια, τις συντάξεις μας, τα δικαιώματα, στην υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την κοινωνική προστασία και ασφάλιση τα έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας και το αίμα της ζωής μας και τα διεκδικούμε μέχρι τέλους». (Δείτε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο του υπομνήματος)

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε το γλέντι με φαγητό και ζωντανή μουσική.  

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ συμμετείχε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στο Σύνταγμα έφτασε και o ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι συνταξιούχοι τον υποδέχθηκαν, τον φίλεψαν μεζέ και κρασί, ενώ αντάλλαξαν μαζί του ευχές για καλή συνέχεια στους αγώνες.


















 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου