Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Επιστρέφουν τα «ραβασάκια» - πρόκληση στο υπουργείο Εργασίας


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Επιστρέφουν τα «ραβασάκια» - πρόκληση στο υπουργείο Εργασίας
πηγή εικόνας απο enikos.gr
Κινητοποίηση την άλλη Πέμπτη από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Τα «ραβασάκια» - πρόκληση που έλαβαν από το υπουργείο, μετά τις περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις, θα επιστρέψουν μαζικά στον αποστολέα τους οι συνταξιούχοι με τη συγκέντρωση που οργανώνουν την Πέμπτη 3/11, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. «Αφαιρούν τις συντάξεις μας, την υγεία, τις κοινωνικές παροχές, μας φορτώνουν με νέα φορολογικά βάρη, μας ρίχνουν στον Καιάδα. Και από πάνω μάς εμπαίζουν με επιστολές κοροϊδία», καταγγέλλουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, που οργανώνουν την κινητοποίηση.

Οι συγκεκριμένες επιστολές που στάλθηκαν στους συνταξιούχους και υπογράφονται από τον υπουργό, Γ. Κατρούγκαλο, «ενημερώνουν» για το ύψος στο οποίο διαμορφώνεται η επικουρική σύνταξη, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του Ν. 4387/2016. Στην ουσία, απλά επιβεβαίωσαν αυτό που κάθε συνταξιούχος είχε ήδη διαπιστώσει στα ΑΤΜ και τις τράπεζες όταν καταβλήθηκαν οι κουτσουρεμένες συντάξεις. Οσο για τον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων, οι επιστολές δεν δίνουν καμία πληροφορία για το πώς προκύπτουν τα μειωμένα ποσά.

Εκεί όμως που το υπουργείο δεν φείδεται λόγων και αναφορών, είναι τα κατεβατά με τα οποία υπερασπίζεται το «τσεκούρι» στις συντάξεις. Το περιεχόμενο των επιστολών δικαιολογεί πλήρως το χαρακτηρισμό «προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο» που τους απέδωσαν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.


«Γνωρίζω καλά ότι οι σημερινές συντάξεις - και η δική σας - είναι πολύ μικρές, κατώτερες από τις ανάγκες σας», αναφέρει το κείμενο και παραπέμπει τους συνταξιούχους στην «επερχόμενη άνοδο της οικονομίας» που υποτίθεται πως θα φέρει αύξηση των συντάξεων «ανάλογα με την άνοδο της οικονομίας και τον πληθωρισμό», δηλαδή ακόμα και νέες μειώσεις. «Και, φυσικά, ο νόμος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, παρά τη γενικευμένη περί του αντιθέτου παραπληροφόρηση, δεν προβλέπει νέες μειώσεις, εφόσον ένας από τους σκοπούς της ήταν η αποκατάσταση της ισορροπίας του συστήματος», συνεχίζει η επιστολή και ανακυκλώνει τα γνωστά και προκλητικά επιχειρήματα για «επαναθεμελίωση» του ασφαλιστικού συστήματος «με βάση τις αρχές της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμιά περικοπή, διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας. δήμιους δεν επιλέγουμε», είναι η απάντηση των συνταξιουχικών οργανώσεων που καλούν στην κινητοποίηση της άλλης Πέμπτης.

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο την άλλη Τετάρτη
Μεγάλο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο κατά της ανεργίας και για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος θα γίνει την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 7μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Το συλλαλητήριο οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μαζί με 52 εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, καθώς και τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των Νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου έχουν ξεκινήσει, εδώ και μέρες, οι προετοιμασίες σ' όλη τη Θεσσαλία, με περιοδείες σε χώρους δουλειάς, σε συνοικίες των πόλεων και στα καφενεία των χωριών. Σήμερα Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι από 13 συνδικάτα και σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων της Μαγνησίας, που έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο.

Σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας, η ανεργία «τσακίζει κόκαλα». Συνολικά 67.566 είναι οι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ (και χιλιάδες ακόμα οι «άγραφοι»), από τους οποίους κοντά στο 90% δεν δικαιούται ούτε το ισχνό επίδομα ανεργίας των 361 ευρώ. Πολλοί είναι ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα και αρκετοί χωρίς φως, νερό, θέρμανση. Σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες στον κάμπο και στις ορεινές περιοχές.

{--->}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου