Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Γενναιόδωρο


Πηγή: Eurokinissi

 

Μετά τις αλλεπάλληλες «μεταρρυθμίσεις» του ασφαλιστικού συστήματος την τελευταία 30ετία, που αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και έριξε στα τάρταρα τις συντάξεις, ο ΟΟΣΑ κατατάσσει με έκθεσή του την Ελλάδα στις πλέον ...γενναιόδωρες σε ό,τι αφορά τους όρους ασφάλισης και τις συντάξεις.

Η έκθεση επισημαίνει ότι η χώρα μας βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ στα ποσοστά αναπλήρωσης συντάξεων, με ποσοστό 80%, αλλά χαμηλότερα σε ό,τι αφορά τη φορολογία των συντάξεων, ενώ οι ηλικίες συνταξιοδότησης είναι κάτω από τα 60 για ορισμένες κατηγορίες γυναικών και οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές είναι «ακριβές».

Μια «σούμα» όλων αυτών οδηγεί στις εξής κατευθύνσεις του ιμπεριαλιστικού οργανισμού για τις επόμενες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος: Μειώστε κι άλλο τις συντάξεις, αυξήστε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις κατηγορίες εκείνες που επλήγησαν λιγότερο από προηγούμενες ανατροπές, φορολογήστε σκληρότερα τους συνταξιούχους και μειώστε κι άλλο τις ασφαλιστικές εισφορές, από το οποίο ωφελούνται βέβαια πρώτα απ' όλα οι εργοδότες, ενώ οι ασφαλισμένοι αργά ή γρήγορα θα κληθούν να πληρώσουν από άλλη τσέπη το μάρμαρο των ελλειμματικών ταμείων.

Παρεμπιπτόντως, μιλάμε για τον ΟΟΣΑ, οι συστάσεις του οποίου είναι «ευαγγέλιο» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα. Οχι μόνο στο Ασφαλιστικό και στις συντάξεις, αλλά και στην Παιδεία και στην Υγεία, όπου το επόμενο διάστημα έρχονται βροχή τα νομοσχέδια με τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου