Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Η ΣΕΑ για τα ψέματα, τις μισές αλήθειες, τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις της κυβέρνησης και μιας μερίδας των ΜΜΕ-Τύπου για τα προβλήματα των συνταξιούχων.

 



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 - 52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907 

E-mail osika@otenet.gr 

Αθήνα 30/12/2020 


Δελτίο τύπου της ΣΕΑ για τα ψέματα, τις μισές αλήθειες, τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις της κυβέρνησης και μιας μερίδας των ΜΜΕ-Τύπου για τα προβλήματα των συνταξιούχων. 

Μπροστά στη στρατευμένη επίθεση με ψέματα, μισές αλήθειες και διαστρεβλώσεις από τα κυβερνητικά επιτελεία και μερίδα των ΜΜΕ, για τα προβλήματα των συνταξιούχων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων δεν θα σταματήσει ούτε στιγμή (παρά τα προβλήματα της πανδημίας), με όσα μέσα διαθέτει, να ενημερώνει τα σωματεία της δύναμής της, καθώς και τους συνταξιούχους για όλα εκείνα που σκόπιμα κρύβουν και διαστρεβλώνουν οι καλοθελητές.

Το μοτίβο της «ενημέρωσης» που έχει επιλεγεί είναι: να θάβονται τα μεγάλα προβλήματα που καίνε τον συνταξιουχικό κόσμο, από την μια και από την άλλη να προβάλλονται ορισμένα ψίχουλα που η κυβέρνηση κατά καιρούς διανέμει να εμφανίζονται ως σπουδαίες παραχωρήσεις προς τους συνταξιούχους. 

- Η αλήθειες που κρύβονται είναι:Όλες οι περικοπές που μέχρι σήμερα έχουν γίνει σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, στα πληρωμένα δώρα, στο ΕΚΑΣ, Εφάπαξ, μερίσματα, φάρμακα, υγεία, κοινωνικές παροχές, ισχύουν και παραμένουν στο ακέραιο. Αποτέλεσμα αυτών των περικοπών είναι, οι συνταξιούχοι να πληρώνουν κάθε χρόνο από τις συντάξεις τους 7.5 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο από αυτές τις περικοπές. Οι νέοι συνταξιούχοι σαφώς να έχουν μικρότερες συντάξεις από τους παλιότερους με τις ίδιες αποδοχές, ίδια χρόνια και ίδιες προϋποθέσεις. Όλοι οι συνταξιούχοι σύμφωνα με την αντασφαλιστική νομοθεσία από το 2010 μέχρι το 2023 δεν θα λάβουν καμιά αύξηση.