Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Τι πετύχαμε με τη δράση μας σε όλα τα προηγούμενα χρόνια





Επειδή μπροστά στις εκλογές ασφαλώς τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία δεκατρία χρόνια, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις μιας χρήσης αριστερές ή ακροδεξιές παραφυάδες τους θα βγουν να υποσχεθούν προς τους συνταξιούχους ή το τίποτα ή το ήδη δεδομένο, χωρίς καμία πραγματική διόρθωση των περικοπών που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, παρα- θέτουμε και πάλι τα αποτελέσματα της δράσης μας, τα όσα με την ασταμάτητη πάλη, τους συνεχείς «μαραθώνιους» αγωνιστικών κινητοποιήσεών μας πετύχαμε κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές. Κυβερνήσεις που υποχρεώθηκαν με μεγάλη απροθυμία, κωλυσιεργία, καθυστέρηση και αναβλητικότητα να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας, να δώσουν έστω αυτές τις λύσεις σε πολλά από αυτά.

 

1.   Με επανελειμμένες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες μας, μαζί με το εργατικό κίνημα, αποτρέψαμε την επιβολή του 5ευρου για είσοδο στα νοσοκομεία.

 

2.Τα Χριστούγεννα του 2016, με συνε- χείς παρεμβάσεις και αγωνιστικές πιέσεις υποχρεώσαμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να δώσει επίδομα 300 ευρώ σε όλους τους συνταξιούχους.

 

3. Το 2017 υποχρεώσαμε επίσης την κυβέρνηση να υπολογίσει τις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ σωστά πάνω στα πραγματικά ποσά των συντάξεων, να τις μειώσει και να επιστρέψει τα παράνομα παρακρατηθέντα αναδρομικά.

 

4.   Το  2018  διορθώθηκε  ο  σκόπιμα «λαθεμένος» επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων χιλιάδων συναδέλφων (με επικουρικές πάνω από 300 ευρώ), που έγινε κατά παράβαση του 4387/16 και πήραν το πραγματικό (αυξημένο) ποσό, μαζί με τα αναδρομικά.

 

5. Το 2018 επίσης η κυβέρνηση κάτω από την συνεχή και αποφασιστική αγωνιστική πίεσή μας υποχρεώθηκε να ακυρώσει τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας και να τις επαναφέρει στα προηγούμενα επίπεδα.