Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - «ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»


«Βαρίδι» οι συντάξεις και η Ασφάλιση για κράτος, εργοδοσία και ΕΕ
 
Τα εύσημα της Κομισιόν αποσπά ο νόμος - «λαιμητόμος» του Κατρούγκαλου, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Αν δεν υπήρχε και ο αγώνας των συνταξιούχων, η κατάσταση σε συντάξεις και Ασφάλιση θα ήταν ακόμα χειρότερη σήμερα
Αν δεν υπήρχε και ο αγώνας των συνταξιούχων, η κατάσταση σε συντάξεις και Ασφάλιση θα ήταν ακόμα χειρότερη σήμερα
«Δεδομένης της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, οι συντάξεις πρέπει να προσαρμοστούν. Ο εργασιακός βίος ξεκινά αργότερα και η διάρκειά του αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι ζουν συνολικά περισσότερο. Επιπλέον (...) η τρίτη σχετική διάσταση της επάρκειας των συντάξεων είναι η διάρκεια της συνταξιοδότησης».
 Το παραπάνω υπογραμμίζεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «απασχόληση», που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου για το 2019. Σε αυτήν, πέρα από τις γενικές κατευθύνσεις αναφορικά με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων, ενσωματώνονται και μια σειρά από στατιστικούς δείκτες του λεγόμενου «ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων», με στόχο την παρακολούθηση των επιδόσεων και των τάσεων που καταγράφονται στα κράτη - μέλη.

Μεταξύ άλλων, τα επίσημα στοιχεία της Γιούροστατ έρχονται να πιστοποιήσουν το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε τη σκυτάλη από τους προηγούμενους, σε τομείς όπως η μείωση του πραγματικού μισθού, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, η αποσύνθεση ακόμα και της στοιχειώδους «κοινωνικής» προστασίας για τα λαϊκά νοικοκυριά.