Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Απογείωση των έμμεσων φόρων και του συνολικού χαρατσώματος του λαού






Στο 61% των συνολικών φορολογικών εσόδων έφτασαν τον Ιούνη, από 56,1% πέρσι, τα ποσά από τα κάθε είδους χαράτσια στην εργατική - λαϊκή κατανάλωση!

Την παραπέρα απογείωση της φοροληστείας που έφερε σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου και των στόχων του, έρχεται να επιβεβαιώσει έκθεση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) για τα φορολογικά έσοδα του Ιούνη του 2016.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ - κι ενώ ακόμα δεν έχουν μπει σε εφαρμογή όλοι οι φόροι και τα χαράτσια που ψήφισε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα - τα συνολικά φορολογικά έσοδα (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) τον Ιούνη του 2016 διαμορφώθηκαν σε περίπου 3,6 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1 δισ. ευρώ έναντι του Ιούνη του 2015.

Πολύ περισσότερο, η ίδια η ΓΓΔΕ σημειώνει ότι «η κύρια φορολογική επιβάρυνση τον Ιούνιο του 2016 προέρχεται από την έμμεση φορολογία, με τους έμμεσους φόρους να ανέρχονται στο 61% των συνολικών φορολογικών εσόδων, όταν οι άμεσοι φόροι ανέρχονται στο 39%. Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Ιούνιο του 2015 ανέρχονταν σε 56,1% και 43,9%»...