Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Παράσταση στο υπ. Εργασίας στις 11 Γενάρη για τις νέες περικοπές στις συντάξεις

 

Φωτό αρχείουΦ


Σε παράσταση για να μην εφαρμοστεί η εγκύκλιος που προβλέπει την περικοπή συντάξεων, την Τρίτη 11 Γενάρη 2022 στις 11.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων τα Σωματεία της δύναμής της στην Αττική.

Αναλυτικά η ΣΕΑ αναφέρει:

«Οι συνταξιούχοι της χώρας μας για ακόμη μία φορά υφίστανται τις άθλιες και θανατηφόρες περικοπές των συντάξεων που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το υπουργείο Εργασίας εκδόθηκε εγκύκλιος για την εφαρμογή των διατάξεων των ν. 4387/16 (Κατρούγκαλου) και ν.4670/20 (Βρούτση), που ενεργοποιεί για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν 6 χρόνια, τις περικοπές στις συντάξεις των συνταξιούχων που δικαιούνται από τη φύση της εργασίας τους δυο συντάξεις, καθώς και τις συντάξεις χηρείας - αναπηρίας.

Μειώσεις… πρωτοχρονιάτικο «δώρο» από την κυβέρνηση για μερίδα συνταξιούχων

 

 

Νέες μειώσεις στις συντάξεις μερίδας χαμηλοσυνταξιούχων φέρνει το νέο έτος με απόφαση της κυβέρνησης, καθώς, με εγκύκλιο του υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Π. Τσακλόγλου, εφαρμόζοντας τον περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, μειώνεται η Εθνική Σύνταξη και περιορίζεται έως του ποσού των 384 ευρώ, αν ο συνταξιούχος έχει πολλαπλά δικαιώματα, δηλαδή λαμβάνει για παράδειγμα Αναπηρική Σύνταξη και Σύνταξη Χηρείας.

Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν από 1η Γενάρη του 2022 την Εθνική Σύνταξη που απορρέει από το ένα ασφαλιστικό τους δικαίωμα (Αναπηρική Σύνταξη) αλλά θα χάνουν το ποσοστό του 70% αν είναι ταυτόχρονα και δικαιούχος χηρείας.

Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά: