Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Mαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας την Τετάρτη 8 Ιούνη από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ).

Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Λάρισα
Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Λάρισα
Mαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας την Τετάρτη 8 Ιούνη από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ).
Στην Λάρισα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί έξω από την είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις Ν. Λάρισας με τη στήριξη εργαζομένων, νεολαίας και γυναικών. Την κεντρική ομιλία έκανε η Φωτεινή Σβάρνα, αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στη κεντρική πλατεία.
Στον Πύργο, το πρωί έγινε συγκέντρωση των συνταξιούχων στην είσοδο του Νοσοκομείου Πύργου. Εκεί μίλησαν οι Παναγιώτης Γιάνναρος, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο Πέτρος Καπαρέλης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, ο Άγγελος Μπούζης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και ο Μάκης Ρούμπης, γγ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου.
Στην Πελοπόννησο έγιναν κινητοποιήσεις συνταξιούχων  για την κατάσταση στην Υγεία και τα νοσοκομεία στην Πάτρα, στην Καλαμάτα, στην Τρίπολη, στο Άργος έξω από το νοσοκομείο και στην Κόρινθο επίσης έξω από το νοσοκομείο.
Εξάλλου κινητοποιήσεις συνταξιούχων έγιναν το πρωί της Τετάρτης στο Βόλο, στο Ηράκλειο, στην Κεφαλονιά, στη Λαμία, στη Λιβαδειά,  στη Σάμο και  στη Χαλκίδα.
Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Τρίτης 7 Ιούνη στο Νοσοκομείο Αγρινίου.


Μαζικά οι συνταξιούχοι απαίτησαν δημόσια δωρεάν Υγεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Μαζικά οι συνταξιούχοι απαίτησαν δημόσια δωρεάν Υγεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαζική ήταν η κινητοποίηση των συνταξιούχων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και κατέκλυσαν την πλατεία Εθνικής Αντίστασης  με αιχμή τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για την Υγεία. Στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο Υγείας όπου συναντήθηκαν με τους απεργούς υγειονομικούς (δείτε εδώ).
Στο υπουργείο ζήτησαν συνάντηση η οποία τελικά ορίστηκε για αύριο Πέμπτη στις 4 μ.μ. αφού ο υπουργός επικαλέστηκε υποχρεώσεις του στη Βουλή. 
Στη συγκέντρωση ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ χαιρέτισε την ανταπόκριση των συνταξιούχων στο κάλεσμα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων και επισήμανε ότι συγκεντρώσεις συνταξιούχων γίνονται σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα παράλληλα με τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών που απεργούν. Η Υγεία νοσεί από τις ταξικές πολιτικές, τόνισε, που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, η σημερινή και οι προηγούμενες.
Τα κενά και τις ελλείψεις των δημόσιων δομών Υγείας και τις πληρωμές που επιβάλλονται στους συνταξιούχους σημείωσε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου. Παρουσίασε επίσης αναλυτικά τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ