Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Καταγγελία του Συνδέσμου συνταξιούχων ΙΚΑ μείζονος Θεσσαλονίκης «η ενότητα»



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου 77   Τ.Κ. 546 31     ΕΚΘ  Τηλέφ: 2310 237694  
    www.syntaxio.blogspot.com      ------    e-mail: suntax.ika@gmail.com
                                                                                       Αριθ. Πρωτοκόλλου:390/2019





1 Μάρτη 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα ο κατήφορος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχει τέρμα.

Τα τσιράκια των μεγαλεμπόρων και επιχειρηματιών ομίλων που απασχολούν χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους (εργαζόμενους) προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν, πριν λίγες μέρες, ένα ακόμα συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) με πλαστούς, νόθους αντιπροσώπους και συσχετισμούς για να ελέγξουν την ομοσπονδία και να εκλέξουν αντί για εργαζόμενους αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, ανθρώπους των εργοδοτών, στελέχη και μέλη των  διοικήσεων εταιριών.

Στόχος τους φυσικά είναι να μεταφερθεί η νοθεία και η αλλοίωση του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Τα σχέδιά τους δεν πέρασαν. Η μαζική κινητοποίηση ταξικών συνδικαλιστών από τα σωματεία μέλη της ομοσπονδίας, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ εμπόδισαν την πραγματοποίηση ενός τέτοιου συνεδρίου. Δεν τους έσωσαν ούτε οι μπράβοι, άνθρωποι της νύχτας, που νοίκιασαν και πλήρωσαν για να τους προστατεύσουν από την δίκαιη εργατική αγανάκτηση.

Καταγγέλλουμε την αθλιότητα και τον ξεπεσμό αυτών των δυνάμεων. Η εργατική τάξη δεν θα ανεχτεί την κατάσταση αυτή. Θα πετάξει έξω από τα σωματεία τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, τις μαριονέτες των εργοδοτών.

Η νοθεία των εργοδοτών και η τρομοκρατία των μπράβων δεν θα περάσουν.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ