Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694 www.syntaxio.blogspot.com       -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   1ΗΣ  ΜΑΗ  2021

      ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΗ ΠΟΥ ΘΑ      ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10:30 το πρωί, στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.




Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Στην φετινή Πρωτομαγιά, βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας και η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δραματική. Το επιχείρημα της κυβέρνησης για την «ατομική ευθύνη» έχει χρεοκοπήσει, ενώ  οι 10.000 περίπου νεκροί, οι περισσότεροι από αυτούς συνάδελφοί μας, η πληρότητα των ΜΕΘ που σταθερά αγγίζει το 100%, οι γύρω στους 100 κάθε μέρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και για την κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Οι συνταξιούχοι απαντήσαμε σωστά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί την κατάσταση της πανδημίας και να ενοχοποιήσει τους αγώνες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Συμμετείχαμε και στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των εργαζομένων στο εμπόριο και στα ασφαλιστικά μας ταμεία, προβάλλοντας και τα δικά μας αιτήματα.

Συνάδελφοι.