Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Με όπλο την αγωνιστική πείρα για νέους διεκδικητικούς αγώνες

 


Νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 22 Νοέμβρη για ουσιαστικές αυξήσεις, κόντρα στην κυβερνητική κοροϊδία

 

 

Με τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι εργασίες του 24ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Για τρεις μέρες οι 352 αντιπρόσωποι, που εκπροσώπησαν 99 σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας και χιλιάδες συνταξιούχους από όλη τη χώρα, συζήτησαν ουσιαστικά και δημοκρατικά, έκαναν τον απολογισμό μιας πλούσιας τρίχρονης αγωνιστικής δράσης και, κυρίως, χάραξαν τους στόχους και τις διεκδικήσεις του συνταξιουχικού κινήματος για τα επόμενα χρόνια.

Τους εκατοντάδες αντιπροσώπους υποδέχθηκε την περασμένη Δευτέρα, κατά το άνοιγμα των εργασιών, σε πολύ θερμό κλίμα, η χορωδία του ΠΑΜΕ με καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην πλούσια δράση τους. Χαιρετισμό στις εργασίες απηύθυνε εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Πέρρος. Επίσης, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ηλίας Ηλιόπουλος, από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Σωματείων, ο Χρήστος Κολοβός, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Τέλης Κάντας, από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικών Ταμείων, η Γιώτα Τσατσούλια, από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Δικηγόρων, και ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν και χαιρέτισαν από την οργάνωση συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ο γενικός γραμματέας της, Κιμ Μποξ, ο Χακέμ Μπασίρ και ο Κώστας Σκαρπάρης.

Ενώ, σε μια συγκινητική στιγμή για τους εκατοντάδες συνέδρους, για την πολύχρονη προσφορά τους στη δράση της Ομοσπονδίας, το συνέδριο βράβευσε τους παλαίμαχους συνταξιούχους Μανώλη Ραλλάκη, Αντρέα Κριαρά και Γιώργο Τσαπάρα.

Οι συνταξιούχοι δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην πολιτική που τσακίζει το εισόδημά τους